Gymnastics

Social Media voor een club – Handig of niet?

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken, voor je club social media pagina’s aanmaken. Maar is dat nu wel zo handig of helemaal niet? Ik vertel je vandaag wat ik er van vind!

Het enorme voordeel van social media is toch wel de bereikbaarheid. Je kunt mensen veel beter bereiken dan vroeger. Mensen kunnen naar je site, je facebook en zelfs je instagram of twitter om informatie te zoeken en de laatste updates te bekijken! Het is vooral de gemakzucht van een mens die het makkelijker maakt om overmatig gebruik te maken van social media. Want waarom zou je er veel moeite voor doen, als in een belletje, als het vaak ook wel online geplaatst word!

Moet je alles wel online plaatsen?

Afbeelding afkomstig van pixabay.com

In mijn optiek niet, je hoeft echt niet veel online te plaatsen. De basis informatie moet op de site staan, je bijzondere updates op de site bij nieuws en dat kan eventueel op facebook. Succesverhalen zoals resultaten is leuk om overal te delen en instagram is meer geschikt voor het visuele beeld van de club. Filmpjes en foto’s vooral! Sommige clubs vertellen elk wissewasje online, dan mis ik haast het, jantje had een nieuwe auto verhaal. Deze clubs zien Facebook als een dagboek, insta als een persoonlijk account etc. Niet echt een goed visitekaartje als je het mij vraagt!

Social media laten beheren door leden

Als je je social media laat beheren door leden, kan je je professionele status wel eens kwijt raken. Je ziet dit trouwen vooral op Instagram. Jonge meiden die een club account gebruiken. Opzich niets mis mee, zolang het puur turn gerelateerd is. Ik volg namelijk aardig wat club accounts die dan live gaan bijvoorbeeld. Dan heb je 1 turnster van die club, die op dat account live gaat om vervolgens allemaal rare niet turn gerelateerde dingen te doen. Weg professionele status. Want hoe je het ook went of keert, hoe je op Social media bent, bepaald veel.

Wat vinden jullie, Social media als dagboek gebruiken en alles maar online gooien? Of zijn jullie er binnen de club heel selectief in?

xx Froukk

2 reacties

  • Janke

    Ik ben het helemaal met je eens. Ik volg heel veel clubs en zie dat niet iedere club er in slaagt om dat goed of slim te doen. Er zijn clubs die er een sport van maken om zoveel mogelijk van de training te laten zien en daarbij proberen zo leuk en gezellig over te komen, en er zijn clubs waarvan de coaches vooral zichzelf heel erg profileren. Jammer. Het lijkt dan al snel alsof bij die clubs de focus ligt op het vullen van het Instagram account en dat zou mij als ouder niet geruststellen. Daar betaal ik niet voor ook. Daarbij ligt ook de voorkeursbehandeling op de loer. De grootste talenten worden het meest in beeld gebracht. Begrijpelijk, maar het is niet per definitie de turnster met de meeste progressie.

    • Froukje

      Precies, hoe wil je je als club profileren? Een club die alleen maar op instagram zit met de turnsters zou mij denk ik ook niet heel erg geruststellen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.