Christmas

Sint of kerst? Wat kies jij?

Het is een eeuwige discussie, kies je voor de sint of voor kerst? Inmiddels heb ik er wel een aardige mening over en ben ik niet verlegen om deze met jullie te delen. Voor dat je de mijne gaat lezen, ben jij meer voor de sint of voor kerst?

Sinterklaas
Mijn favoriete feest van toen ik kind was, ik had nooit zo veel met kerst vroeger. Toch is tegenwoordig met die hele pieten discussie de glorie wel wat van sinterklaas af, ik merk dat ik er minder mee heb en het lang niet zo leuk meer vind. Het idee van sinterklaas is nog steeds leuk, maar de uitwerking is gewoon niet meer zo leuk. Hoewel ik een voorstander ben het feest gewoon te houden zoals het was, weet ik ook dat deze pieten discussie er voor gaat zorgen dat sinterklaas ophoudt. En gek genoeg, ben ik daar wel oké mee.

Kerst
Mijn kerst liefde is op dit moment best wel groot (mocht je dat nog niet door hebben). Ik vind dit feest veel warmer en liefdevoller dan sinterklaas, het is de sfeer die je in huis heb, het samenzijn en vooral ook de aanloop er naar toe vind ik helemaal geweldig. De kerstboom optuigen, het huis verder versieren, het is voor mij echt een lange aanloop en ik vind het geweldig! Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik mogelijk mijn toekomstige kind (ooit) meer met kerst zal gaan opvoeden dan met sinterklaas. Kerst is veel gemoedelijker en er zit meer sfeer in het geheel.

” Sint of kerst, beide feesten zijn voor gezelligheid en liefde bedoeld.”

Nu ben ik wel nieuwsgierig, want zoals je merkt is mijn voorkeur toch echt wel kerst. Maar wat is jouw voorkeur, ben jij meer iemand voor sinterklaas, of kies jij net als ik voor de kerst? Laat het weten in de reacties!

xx Froukk

[poll id=”5″]

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.