Gymnastics

Senioren die nog steeds vol op wedstrijd turnen – Interview

Voor de vakantie deed ik een oproepje, helaas kwamen er niet zo veel mensen die hun verhaal deden. Toch een aantal wel! Super leuk, wat hierdoor leerde ik de trainingsgroep van turnster Karen kennen! Nieuwsgierig wie deze leuke groep senioren turnsters zijn? Lees dan gauw verder!

Foto uit eigen archief – Karen

– Wie zijn jullie?
Wij zijn een groep senioren die vijfde divisie turnen bij Turn4u in Utrecht. De groep 25 plus binnen deze groep komt oorspronkelijk bij Sport Vereent Utrecht vandaan. Sinds jaar en dag zat daar een grote groep oudere dames die turnen nog steeds de leukste sport vinden die er is en hiervoor ook hard willen trainen. Bij de overgang naar Turn4u zijn wij meegegaan en is merendeel van deze groep bij de div5 terecht gekomen. De jongste in onze groep is 15 en de oudste net 43.

– Vinden jullie dat niet lastig, zo’n groot leeftijdsverschil?
Het is helemaal niet lastig! Het is vooral erg gezellig. Leeftijd lijkt bij ons niet zo’n probleem, we hebben allemaal het zelfde doel!

– Hoelang trainen jullie al samen?
Veel van deze dames trainen al minimaal 10 jaar samen, maar door de jaren heen komen er steeds meer ouderen bij die aansluiten.

– Doen jullie ook mee met wedstrijden?
Ja we doen ook mee met wedstrijden, dat is ook de bedoeling als je bij Turn4U traint, dus we gaan er met zijn allen voor.

Super leuk feitje was wel dat er op die district finale überhaupt alleen 25 plussers stonden, een echte senioren finale dus!

– Jullie doen mee aan wedstrijden, super leuk! Maar is het dan ook zo dat jullie allemaal elkaar aanmoedigen en bij elkaars wedstrijden zijn, mochten ze niet gelijk zijn?!
We turnen allemaal als senioren in divisie 5, dus dat maakt het al behoorlijk makkelijk, maar net als in de trainingen proberen wij altijd zoveel mogelijk elkaar aan te moedigen

Senioren Winnaars
Foto uit eigen archief – Karen

– Wat is jullie meest bijzondere ervaring samen?
De meest bijzondere ervaring zal voor een ieder anders zijn, wat super is aan de groep dat iedereen lol heeft in de sport en we dat ook uitstralen op de wedstrijden, we moedigen elkaar aan en leven mee. Het leeftijdsverschil valt dan echt helemaal weg. Verder vond ik het super om vorig jaar als cadeau te krijgen van de groep voor mijn 40e verjaardag; met zijn allen naar het turngala in Den Bosch.

– Doen jullie buiten het turnen ook regelmatig activiteiten samen?
Ja! Het hele jaar door doen we leuke dingen met elkaar. Zo gaan we wel een BBQ-en, doen we wat leuks met Sinterklaas en hebben we het afgelopen jaar geklommen in een klimbos!

– Wat zijn jullie doelen voor het komende seizoen?
Doelen voor dit seizoen is het laten zien van oefeningen die voldoen aan alle eisen en er strak mooi en top uitzien. En het liefst met uitdagingen erin wat voor een ieder op ander vlak ligt.

– Mooiste resultaat van een individu in de groep, waar jullie trots op zijn?
Ik denk dat het dan toch de zevende plaatst op de districtsfinale was, van al onze turnsters was het de oudste die dit gehaald had! Super leuk feitje was wel dat er op die districtsfinale überhaupt alleen 25 plussers stonden.

– Hebben jullie een vaste trainer? Of wisselt dat nog wel eens?
We hebben door de jaren heen wel wisselingen gehad, maar komend seizoen twee avonden vaste trainers. Dinsdag Vincent (en daar is nog een vacature voor een trainer) en donderdag Daniel en Luus.

Het nieuwe wedstrijdpakje! Foto uit eigen archief – Karen

Ik wil Karen bedanken voor dit leuke interview! 🙂 En mocht jij nu na dit interview denken, dat wil ik ook! Stuur dan een mailtje naar froukje@my360turn.nl en wie weet sta jij over een paar weken ook online!

xx Froukk

Eén reactie

  • G. Kockelkorn

    Geweldig dames. Zelf ook geturnd tot mijn 32 ste, wedstrijden tot 30, nu, inmiddels 43 geef ik 14 uur in de week les. Helaas laat mijn lichaam het niet meer toe om zelf actief bezig te zijn met turnen maar geef het wel door. Ik doe nog wel de simpele dingen maar dan houdt het op. Ga zo door en geniet van je sport!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.