Gymnastics

Samenwerken met een fysio? JA of NEE?

De verkeerde tijd was ingesteld, Mijn excuses!
Elke club heeft wel een punt dat ze bereiken als het gaat om samenwerken met een fysio. Vandaag schrijf ik daar ook over en dan met name waarom je zou moeten samenwerken met een fysiotherapeut! Zoek jij nog redenen waarom je dit wel zou moeten doen? Lees dan vooral verder! 🙂

Als turnvereniging ben je een vereniging met zware belasting voor de sporters. De kans op blessures is dan ook zeker aanwezig. Blessures zijn meer dan vervelend. Zeker als je niet zo goed weet hoe je dit moet aanpassen.

Kiezen voor een fysio

Nu kun je gaan kiezen voor een fysiotherapeut om mee samen te werken. Dit heeft zo zijn voordelen namelijk:
Als sporters een blessure hebben kunnen ze bij een vertrouwde fysio terecht. Doordat deze fysio bekend is met de sport en de trainingsmethodes is een aangepast programma snel gemaakt!
Ook kunnen er gesprekken plaatsvinden tussen de fysiotherapeut en de train(st)er. Hierdoor kunnen er specifieke schema’s voor een sporter komen, deze sporters hebben bepaalde zwakke punten die dan in de trainingen beter getraind kunnen worden! Met als resultaat, minder snel geblesseerde sporters. Ook met behandelen is het vaak makkelijker omdat de contacten er al liggen 😉

Hoe kies je een fysio

Hoe kies je nu zo’n fysiotherapeut uit? Het is belangrijk om als club in gesprek te gaan met fysiotherapeuten. Het helpt vaak als het een oud turn(st)er is of affiniteit met de turnsport is. Ook kan je iemand vinden die graag betrokken wil worden bij de turnsport. Het beste is dus om iemand te vinden die de turnsport leuk vind! Een andere fysio die niets met turnen heeft zal de samenwerking minder soepel mee gaan ben ik bang.

Veel gesprekken plannen en mogelijkheden bespreken is het beste. Fysiotherapeuten kunnen vaak veel betekenen voor een club!

Hebben jullie een fysiotherapeut bij de club? Vertel je bevindingen in een reactie!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.