Health

Rugpijn in quarantaine..

De quarantaine periode is best okay vol te houden. Naast lesgeven mis ik nog iets enorm, want mijn rugpijn is echt vervelend aan het worden. Vandaag deel ik je mijn gemis en wat tips om in quarantaine je rugpijn “dragelijk” te houden.

Mijn rug is al jaren een issue. Vaak lukt het mij doormiddel van fysiotherapie of de chiropractor alles relatief pijnvrij te houden. Maar ja, als er iets is wat we op dit moment niet kunnen doen, is het naar onze Chiro of fysio. Dat betekent dat we aangewezen zijn op ons zelf, iets wat totaal niet erg is maar wel wat lastigheid mee neemt.

Ik krijg mijn rug nooit zo los als een therapeut kan. Maar ik kan hem wel semi los houden en er zijn een aantal dingen die ik doe om mijn rug los te houden!

#1; Stretchen
Ik stretch veel, maar dan ook echt veel! Er zijn heel wat posities die prettig zijn en ook ook effectief blijken te zijn. Een mooie samenvatting vind je in deze video: Mijn ideale stretch oefeningen voor mijn rug.

#2; Bewegen
Omdat we nu thuis zitten met quarantine, is je rug uberhaupt sneller een zwak punt. De truc hierin is om veel te bewegen en vooral niet te lang in de zelfde houding te zitten. Staan of even een rondje doen tijdens je online werkdagje is perfect!

#3; Kraken
De een is er voor, de ander is er tegen. Ik persoonlijk ben voor, de chiro heeft bij mij ook bevestigd, dat het kraken mij juist kan helpen. Aangezien mijn hypermobiliteit mijn botten de mogelijkheid geeft om scheef te gaan staan. Hoewel de manier van kraken lastig te delen is, kan ik wel een filmpje delen met wat voor mij wel prettig werkt: Mijn favoriete filmpje om je onderrug los te maken.

Hoe staat het er met jouw rug voor?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.