Thoughts & Tips

Ritme zoek? Ritme vinden..

Grappig eigenlijk, wanneer je het druk krijgt valt je ritme helemaal weg. Bij mij gebeurde dit ook, hoe hard ik ook mijn best deed. En op het moment dat ik dacht het weer op de rit te krijgen, gooide ik het roer zelf weer om. Hoe vind ik elke keer het ritme zo snel mogelijk terug? Dat leg ik je vandaag uit.

Het begint met het in kaart brengen van je verplichtingen, zoals werk, sport en dergelijke. Als je dit in kaart kunt brengen dan zorgt dat ervoor dat je vaste tijden kunt gaan plannen. Zo probeer ik in de ochtend een vast ritueel te hebben, maar ook in de avond. Voor mij was het eerst vooral dat ik in de ochtend sportte, in de middag/avond werkte op locatie. Nu in de vakantie is het andersom, ik ga eerst werken en daarna gelijk sporten.

Qua eten is voor mij 10 uur, 14/15 uur en 21 uur een normaal ritme, mits dit in het seizoen is. Nu is mijn ritme 8 uur, 13 uur, 19 uur. Net wat anders, maar heel bepalend voor mijn lijf. Ik heb namelijk heel anders trek! Het is best grappig om te merken hoe je lichaam zich aanpast op een ander ritme. Ik heb namelijk veel meer honger dan “normaal”

“Mijn ritme is al mijn hele leven gelijk, tot nu.”

Na het turn seizoen, was het alleen een beetje onhandig dat ik gelijk door ging in een compleet ander ritme. Positief voor mijzelf, aangezien ik niet in de rust kwam en dus de kans ook kleiner zou zijn om ziek te worden. Maar wel lastig aangezien mijn lichaam het toch een beetje anders ervaarde.

Ik ben meer moe dan normaal, maar dan zal ook wel komen omdat mijn lichaam enorm moet wennen. Dit ritme is namelijk niet iets wat in mijn straatje past.. Ik ben altijd een avond uil geweest en geen ochtend vlinder.

Wat is jouw favoriete ritme? Overdag werken, of in de middag avond?

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.