Gymnastics,  Health

Reflecteren op de afgelopen trainings periode

Zo, vanaf vandaag gaan we een nieuwe wedstrijd periode in. Dit betekent weer terug kijken op de wedstrijdperiode van de afgelopen tijd. Wat ging er goed, wat kan er beter en vooral hoe kan ik het anders aanpakken?

De “perfecte” wedstrijd heeft nog maar 1 turnster gehad. Haar eerste officiële wedstrijd werd ze gelijk tweede, en dat terwijl we op heel veel vlakken toch meer op safe speelden dan all out! De andere dames hebben hard gewerkt voor de volgende competitie!

Wat ging er de afgelopen periode goed!
De oefeningen klopten, er zaten geen grote fouten in. Er werden behoorlijk veel nieuwe elementen geturnd die ook nog eens herkenbaar geturnd werden. Extra fijn dat de meiden deze elementen onder wedstrijd druk er gelijk de eerste wedstrijd uit lieten komen.

Wat kon er de afgelopen periode beter?
Bij de verplichte oefenstof werden er vooral spanning en slordigheid foutjes gemaakt, foutjes die we makkelijk kunnen trainen! De keuze had wel wat dingen die afgekeurd werden, of hier merkte je toch wel dat de keuze meisjes soms wat te vrij gelaten worden en dat we daar de touwtjes wat strakker aan moeten trekken. Helemaal niet erg, de meiden gaven dit zelf in de evaluatie ook aan. Algemeen is dus toch wel dat het allemaal netter moet.

” Elke periode heeft goede en minder goede punten, dat houdt mij scherp! “

Hoe ga ik het de komende periode aanpakken?
Oefeningen gaan nog steeds opgeschroefd worden. Maar er zal ook meer tijd aan choreo’s en gymnastisch besteed worden. Zo draaien we 1 keer per week een benen programma, we gaan in de andere trainingen meer en uitgebreidere gymnastische inleidingen doen.  Er zullen vaker gewichten en elastieken bij komen kijken. Iets wat de turnsters wellicht minder fijn vinden, maar hoe ik dat aanpak vertel ik jullie volgende week!

Hoe is jouw afgelopen trainings/wedstrijd periode gegaan? Is het gegaan zoals jij zou willen?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.