Travel

Rare dingen die je tegen kan komen in londen!

Zoals je wellicht weet ben ik een tijdje terug in londen geweest! Hier kwam ik de ene na andere “rare” ding tegen waar ik of heel verbaasd om was of erg om moest giechelen. Kun jij deze lijst nog langer maken? Lees hem dan eerst even door en laat het achter in een reactie!

Mensen in Londen zijn natuurlijk net iets anders dan in Nederland, dat is niet zo heel raar natuurlijk. Maar een aantal situaties waren wel een beetje erg gek! Vandaag deel ik de meest opvallende met je!

Food

Er werd me gewaarschuwd voor eten in Engeland, bedenk goed wat je besteld. Maar om eerlijk te zijn, het valt me best wel mee! Hier komen wat vage facts als het gaat om dingen met eten!

– Als je thee besteld is het vaak gelijk met melk! Dit is super vieze melk dus be prepared!
– Je vind bijna om elke 5 meter een fish en chips zaak! En ik heb er niets van gehad!
– Een take away koffie is goedkoper dan een normale! (bij de meeste restaurants)
– Ze vinden het minder raar als je alleen in een restaurant zit en maken graag een praatje!

Gewoontes

Engelse mensen hebben rare gewoontes. Iets waar ik totaal niet van op kijk, maar het is toch zo.
Ik zet hier de rare facts van de gewoontes die ik hier tegen kwam op een rijtje

– Een step is vrij gewoon, zowel bij volwassenen als bij kinderen.
– Bij bussen hoef je in londen niet uit te checken. Je betaald een fijn en goedkoop tarief!
– Fietsen en dan met name mountainbikes hebben knipperlampjes op de fiets. Super irritant vind ik zelf!
– Het meerendeel van de mensen zit gewoon met hun jas aan in een cafe te werken. (ik heb juist zoiets van; let’s make it comfortable!)
– Niemand maar dan ook bijna niemand zegt hoi zoals wij dit doen in Nederland. Wij zeggen al gauw tegen elke voorbijganger hoi, in Londen is dat niet echt zo!

Ben jij al eens in Londen geweest? Wat viel je hier het meeste op? Laat het achter in de reacties 😉

xx Froukk

4 reacties

  • Benthe

    Wat een grappig artikel, veel dingen wist ik niet! Ik werkte in mijn oude baan veel met collega’s die in Wales zaten, die dronken inderdaad ook thee met melk. Als ze dan naar Nederland kwamen, vroegen ze dan ook waar wij de melk hadden staan op kantoor ? nergens natuurlijk. Ik vind Londen een fantastische stad en ik vind het Britse accent echt heel mooi. Ik probeer het dan altijd na te doen maar altijd vragen ze wel: huh, waar kom je vandaan? #fail haha

  • Chantal

    Hihi leuk om te lezen! Echt inderdaad in elke straat vind je wel een aantal keer Fish&Chips.. Wat ik zelf heel schattig/grappig vond, waren de eekhoorntjes die bedelen om eten, en aah ze komen zoooo dichtbij! Leuk artikel! Liefs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.