Food,  Health

Plantaardig eten en waarom

Vandaag deel ik met jullie waarom ik plantaardig ben gaan eten. Het is namelijk niet zo zeer om de “normale” redenen zoals een gemiddeld persoon heeft om plantaardig te gaan.

De gemiddelde persoon gaat plantaardig eten om de volgende redenen: Zielig voor de dieren, minder goed voor het milieu, ongezonder etc.
Uiteraard vind ik deze belevingen ook belangrijk, maar dit was voor mij niet de overtuigende factor om over te stappen. Bij mij gaat het wat dieper en ik merk er nu na zo’n half jaar plantaardig eten dat het toch de stap was die mijn lijf nodig was.

Ik ben in mijn Wildervank tijd begonnen met overleggen met de huisarts. Bloedtesten en onderzoeken om te kijken waar mijn lichamelijke issues weg kwamen. allergie testen gave bepaalde dingen aan en na heel wat jaartjes experimenteren, kwam de conclusie om volledig over te stappen naar een plantaardig “dieet”.

Mijn reden? Ik ben allergisch voor hormonen in producten. Een hormoon wat niet tot mijn lichaam behoort geeft een flinke reactie op verschillende gebieden af. Zo reageerde ik zeer slecht op de pil en het hormoon spiraal, maar ook vlees gaf eenzelfde reactie.

Dit waren de eerste dingen die ik ging schrappen.

Toch merkte ik na het schrappen dat ik nog steeds de zelfde reactie kreeg in mijn lijf, echt goed uit te leggen is die reactie niet. Maar griepsverschijnselen, slecht slapen, buikpijn onverklaarbaar, hoofdpijn die nergens weg kwam etc zijn er een voorbeeld van.

Ik ben toch gaan testen hoe het ging zonder melk. En uit eindelijk volledig plantaardig gegaan. De reactie’s die mijn lichaam nu afgeven als ik iets dierlijks heb gehad, komen relatief snel. Hierdoor is de bevestiging voor mij wel duidelijk. Ik blijf plantaardig eten.

Uiteraard verlang ik niet van vrienden en familie dat ze er altijd rekening mee houden. Ik ben zelf opzoek naar lekkere snacks die ik altijd in mijn koelkast kan hebben staan om mee te nemen. Maar als de nood aan de man is dan eet ik wel mee. Ik weet alleen dat ik zo een week lang reactie in mijn lichaam kan verwachten.

Hopelijk kan ik binnenkort met een voedingscoach hier over in gesprek. kijken of ik wat handvaten kan krijgen. Wie weet.

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.