Gymnastics

Pietengym – Het leukste spel voor Selecties

Gisteren deelde ik al mijn leukste spelletjes voor de gymlessen, maar naast gymles geef ik ook selectie turnen les. Voorheen ook andere selectie groepen en het is toch lastig om met een selectie groep iets leuks rondom sinterklaas te doen. Je wilt per slot van rekening niet dat het hele trainingsprogramma niet door kan gaan die training!

Daarom deel ik vandaag een simpel klein maar super leuk spel met jullie!

Het pepernoten spel

Het enige wat je nodig bent is voldoende pepernoten! Je moet qua aantallen ongeveer kijken naar 5 of 10 pepernoten per turn(st)er. Niet mega veel maar met een grote groep al gauw veel. Het doel van het spel is om die 5 of 10 pepernoten zo snel mogelijk in je mond te krijgen en op te eten!

Wat moet je doen?

pietengym

Alle turnsters gaan staan en kantelen hun hoofd naar achteren. Elke turnster legt 1 pepernoot net boven hun wenkbrauwen op hun voorhoofd. Daarna gaan beide handen op de rug en kan het spel beginnen. De juf of meester telt af en als het start seintje gegeven is mogen de meiden beginnen! Ze moeten er namelijk voor zorgen dat de pepernoten in hun mond komen. Dit doen ze door middel van hun gezicht bewegen. Wenkbrauwen op en neer brengen, neus wiebelen enzovoort! Valt de pepernoot? Dan moeten ze hem weer op hun gezicht leggen. De bedoeling is wel dat je het dus in een relatief schoon gebouw doet, de vloer moet wel schoon zijn. De pepernoot zal erg vaak vallen, maar dat maakt het juist een grote challenge!

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om zelf ook mee te doen, al kan ik het voor geen meter, de meiden vind het vaak erg leuk als je als juf of meester ook mee doet! Het levert in elk geval altijd hilarische beelden op dus zorg ook dat je je camera in de aanslag hebt!

Ga jij dit met je lesgeef kinderen doen? Laat het weten in de reacties en Tag @my360turn op facebook of op instagram als je het gedaan hebt!

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.