Gymnastics

Pffff de keerzijde van turncoach… een tegenvaller is nooit leuk

Meestal is turncoach zijn  – en dus coachen –  het leukste van de wereld. Meestal zeg ik, want het is niet altijd zo. Dit weekend heb ik ervaren dat er ook een keerzijde is. 

Ik voelde haar pijn. Ik weet hoe het voelt. Mijn turnster lande niet goed en kon haar wedstrijd niet afmaken. De blik in haar ogen ging mij toch wel aan het hart. Ze had hier zo hard voor gewerkt..  en ja dan komt de keerzijde van mijn werk. Want een verdrietige turnster is misschien wel het lastigste dat ik meegemaakt heb. Je kunt ze niet echt troosten. Want voor hun gevoel hebben ze gefaald. Iets wat overigens niet zo is, je staat er wel en vallen kan altijd gebeuren. Het risico van de sport zeg maar!  Ondanks het niet kunnen afsluiten is mijn turnster is wel 2e geworden op balk!

Wat kun je doen als turncoach, hoe moet je er mee omgaan en had ik iets anders kunnen doen.. Allemaal vragen die ik mezelf nu afvraag terwijl ik dit typ. Want had ik er iets aan kunnen doen? Ging ik er goed mee om? Deed ik alle juiste stappen? Alles trek je op zo’n moment in twijfel. Ik durf niet meer te zeggen of ik het goed deed. Wel weet ik dat ik haar pijn voelde en me enorm machteloos voelde! Ik heb de tegenslag zo weinig mogelijk laten zien en de turnster ondersteund daar waar nodig was. Ik wou haar pijn overnemen, maar wist ook dat ik dat niet kon. En ik denk dat ik dat het lastigste vind, je wilt niet dat je sporter pijn heeft. Ik heb dan liever zelf weer pijn dan dat een van mijn meiden dat heeft.

‘ Het lastigste van turncoach zijn, is toch wel de keerzijde met tegenslagen..’

En hoewel je vast denkt dat dit artikel nergens op slaat. Ik moest even mijn ” ei ” kwijt.. Je kunt lezen dat ik het oprecht lastig vind om met zo’n situatie om te gaan. Ik ben denk ik erg zorgzaam, maar moet mijn weg nog een beetje vinden in dit soort situaties.

Naja, voor nu is dit het dan.. ik ben inmiddels een dag later dit verder aan het typen.. De turnster maakt het goed, we gaan zelfs kijken of het straks mogelijk is een toestel finale te turnen! 

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.