Health

Pesten.. hoe ga ik er mee om?

Pesten, tegenwoordig gebeurd het nog steeds. Iets wat ik heel verdrietig vind. Ik ben ook gepest, vroeger maar ook tegenwoordig gebeurd het nog en vandaag vertel ik jou hoe ik hier mee omga!

Hoewel iedereen vaak zegt, maar pesten dat gebeurd toch niet meer! Sorry peeps, you’re wrong.
Ook vandaag de dag word ik wel (eens) gepest en misschien denk je nu, dat is toch plagen? Nou als herhaaldelijk het dezelfde personen zijn, dan vind ik het niet meer plagen maar pesten!

En daar is denk ik het grootste meningsverschil over, want wanneer is het plagen en wanneer is het pesten? Het internet verteld me, dat als het spontaan komt en gaat en het is gelijkwaardig. Dan is het plagen. Maar is het met een “machts” positie, blijft het door gaan ook als je vraagt of hij/zij wil stoppen.
Vrienden onderling plagen elkaar vaak, het is eigenlijk ook een beetje een manier van laten zien hoe veel je van elkaar houdt.

Praten.
Praten helpt, hoe cliché het ook klinkt. Laat het niet te lang in alleen jouw hoofd rond spoken, dit zorgt er alleen maar voor dat je je onprettiger in de situatie voelt. Ik kan er goed over praten met mijn beste vriendinnetje, mijn familie en mijn lieve vriendje natuurlijk. Het zorgt ervoor dat ik samen met mensen kan kijken naar een oplossing en daarnaast geeft het mij ook wat meer rust.

Erboven staan.
Het beste om te doen is erboven proberen te staan, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Maar wat je daarbij moet denken, is vooral dat die mensen die jouw pesten zichzelf verlagen tot een erg laag niveau. Jouw niveau is niet zo laag, jij bent geweldig en zij zorgen er eigenlijk voor dat ze zelf in een slechter daglicht komen dan dat jij komt.

” Pesten, is jezelf verlagen tot een niveau,
waar de gepeste altijd ver boven staat! “

Schrijf er over.
Soms is het lastig om er over te praten, probeer er niet op te reageren, maar schrijf het op! Reageren is wat elke pester van je wil, door niet te reageren sta je er sowieso al boven maar schrijf je reactie in een notitie in je telefoon. Hierdoor geef je het gelijk een plekje en kun je er later altijd nog over praten. Het geeft je rust in je hoofd en hart <3.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips! Wees sterk, jij bent beter dan de pesters!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.