Personal

Persoonlijke ontwikkeling- Hoe ik een slimmer mens wil worden!

“Slimheid” kun je aanleren ben ik van mening. Iedereen die wil kan slimmer worden dan hij of zij is, als je maar wilt! Zodra er een wil is, is er een weg! Voor mij is dit een stukje persoonlijke ontwikkeling en het is maar net hoe je er mee omgaat. Vandaag deel ik mijn manieren om een slimmer mens te worden!

Studies
Ik heb op dit moment 1 opleiding en 1 cursus in de kast liggen. Beide zijn in een ver gevorderd stadium. Het doel is eigenlijk dat ik het ga afronden en als alles een beetje meezit nog voor de zomervakantie! 1 volle dag aan de studie per week dat moet voldoende zijn! En het zorgt ervoor dat ik elke week al een beetje slimmer ben!

Bijscholingen en lezingen
Voor mijn vak wil ik weer een aantal bijscholingen gaan volgen en als het lukt ook wat lezingen! Je kunt hier veel informatie van krijgen van specialisten in hun vak! En het voordeel is dat een deel vaak al wel online kan en dat maakt het beter te doen! Want als je in de avonden werkt dan zijn lezingen al erg lastig weer!

Voel je de slimheid al binnenkomen?!


Tussen doelen

Een hoofd doel is snel gemaakt, toch is er nooit een rechte weg naar dat doel. Wat belangrijk is om je hoofd doel niet kwijt te raken of er van ontmoedigt te raken. Is kleine tussen doelen stellen. Ik wil voor de zomervakantie mijn opleiding af. Het werkt het beste als ik dan plan wanneer ik periode 1 af wil hebben en periode 2 etc. Hierdoor heb je duidelijker overzicht! Plannen is de sleutel tot het behalen van je hoofddoel!

Spieken
Hoewel spieken vroeger echt een no go is, schijnt het tegenwoordig als volwassenen helemaal niet zo erg te zijn. De slogan “Beter goed gejat, dan slecht bedacht” is bij vele mensen van toepassing. En waarom ook niet? Want zeg nu eerlijk: Als iemand het al eens heeft gedaan, dan wordt het toch net even een beetje makkelijker? Probeer wel als je een beetje spiekt, niet alles exact zo te doen. Zorg ervoor dat je wel je eigen draai er aan geeft!

Dit waren mijn tips om een slimmer mens te worden! Heb jij nog de ultieme tip? Deel hem hieronder in de reacties!

xx Froukk

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.