Gymnastics

Periodes jaarplanning – UITLEG

YES! Eindelijk komt de uitleg waar jullie al een week op wachten. De uitleg die betrekking heeft op het artikel van vorige week dinsdag! 5 Punten die sowieso in mijn jaarplanning komen! Ik schreef hier over 4 periodes en vandaag zal ik je uitleggen waar elke periode voor staat!

BP – Basis periode

Deze periode is vaak 2 maal, soms 3 maal, aanwezig in een seizoen. Het doel van deze periode is de basis stabiliseren en kijken waar een turnster staat. Met name na de vakantie is het belangrijk dat er aandacht geschonken word aan deze basis! 🙂 Dit is namelijk bepalend voor de rest van je turnseizoen!

VP – Voorbereidings periode

In deze periode word het al wat concreter, de basis word verder uitgebouwd. Er worden halve oefeningen gemaakt en elementen krijgen de puntjes al een beetje op de denkbeeldige I. In deze periode is het belangrijk dat de basis uitgebreid word maar niet vergeten word. De basis is vooralsnog bepalend!

WP – Wedstrijd periode

Deze periode lijkt me het meest voor de hand liggen. Dit is namelijk de periode waarin gepiekt moet worden op wedstrijden. Voor mij betekend dit ook dat er volledige oefeningen gedraaid worden, het is dan ook de opvolgende periode van de voorbereidingsperiode! In de wedstrijd periode is het belangrijk dat de meiden optimaal zijn en dat e voldoende arbeid-rust nemen! De balans moet zegmaar goed zijn!

OP – Overgangsperiode

En de “laatste” periode is de overgangsperiode. Deze periode is over het algemeen de kortste periode van het seizoen. Na een lang traject richting het piekmoment is het tijd om je lichaam rust te geven. Andere dingen als normaal te doen en vooral ontspanning in de training creëren! In de wedstrijdperiode word de spanning opgebouwd, in de overgangsperiode wordt dat even los gelaten om op te laden voor de volgende periodes!

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt! Mocht je toch nog vragen hebben? Reageer dan vooral hieronder! 🙂

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.