Christmas

☃ Ur ultimate christmas – Boyfriend Editie

Vandaag is het weer tijd voor de Ultimate christmas! Dit jaar is Falco aan de beurt om zijn variant met ons te delen. En ik kan je vertellen, dat heeft hij vol overgave gedaan! Dit verhaal is vrij uitgebreid, dus ga er maar lekker voor zitten met een warme chocomel!

Rinette heeft vorig jaar de eer gehad om met Froukje samen de Ultimate Christmas te schrijven. Dit jaar ben ik aan de beurt. Super trots op!

De 2 meiden vonden het een top plan om met z’n allen naar Finland te gaan. Nu gaat daar mijn voorkeur niet naar uit. Nee, dat zou ook wel een beetje saai zijn. Sorry meiden, maar als het aan mij ligt dan gaan we naar een land als Oostenrijk. Duitsland mag ook trouwens. Als er maar sneeuw ligt en er bergen in de buurt zijn.

Waarom juist die landen vraag je je af? Nou, omdat ik hou van het eten dat je in die landen krijgt. Ooit zijn we met het gezin en alle aanhang naar Oostenrijk op vakantie geweest. Ik meen me te herinneren dat het in 2006 was. Toen hebben we met z’n allen de Kerst doorgebracht in een hotel en zijn er toen samen op uit getrokken iedere dag. Ik vond het ontzettend gezellig!

De reis ernaartoe – 21 december

We gaan er met de auto naartoe. Er staat veel te luide kerstmuziek op. Die hebben we genoeg dankzij de All About Christmas Christmas Playlist van Froukje op Spotify. Om de zoveel tijd stoppen we even om koffie of warme chocomel te drinken, even de benen te strekken, een sanitaire stop te maken en van chauffeur te wisselen. Want het is toch wel veel te ver rijden!

Gelukkig zit het weer en het verkeer mee. We komen mooi op tijd aan op de locatie. Overnachten doen we in zo’n typisch hotel met heel veel hout en van die balkonnetjes. Je kent ze vast wel van de foto’s van skivakanties bijvoorbeeld. En natuurlijk is het hotel bedekt met sneeuw. En staat er een enorme kerstboom buiten en hangen er overal lichtjes. Zo hoort dat natuurlijk met Kerst.

Elk gezin of koppel heeft een eigen grote suite. Natuurlijk met een eigen (te)grote Kerstboom met heel veel lichtjes en mooie kerstballen. Oh en niet te vergeten: een haard. Om het kersterige geheel compleet te maken. De grootste suite heeft nog een extra ruimte. Daar is namelijk een eetzaal waar we met z’n allen kunnen genieten van het eten dat door de topkoks van het hotel wordt klaargemaakt.

Het is al vrij laat als we aan zijn gekomen dus gaat iedereen zich op het gemak opfrissen. Even lekker in bad, om vervolgens opgefrist gezamenlijk te gaan eten.

We genieten van het eten en van elkaars aanwezigheid. Er wordt gelachen en plannetjes gemaakt voor de komende dagen. We maken er een paar onwijs leuke dagen van.

De eerste dag – 22 december

Het is 22 december en dat kan maar één ding betekenen. Het is de verjaardag van Froukje! En dat moet natuurlijk gevierd worden.

We beginnen met een uitgebreid ontbijt. Voor iedereen is zijn of haar favoriete lekkernij wel beschikbaar. Ondertussen krijgt Froukje haar cadeautjes en zingen we voor haar. Lekker gênant, maar stiekem vind ze het toch wel heel erg leuk. Allemaal toffe cadeautjes krijgt ze, maar natuurlijk ook een superfoute kersttrui. Die heeft ze nog niet genoeg.

Na het ontbijt vertrekken we met z’n allen naar een stadje in de buurt. Er wordt even gewinkeld, we drinken veel chocomel en lunchen uiteindelijk even in een cafeetje. Als we vervolgens langs de schaatsbaan lopen dan moet er natuurlijk even geschaatst worden. We hebben het zo naar onze zin dat het alweer veel te laat is als we terug rijden.

We genieten wederom van een heerlijk diner en gaan erna lekker in het standje ‘lui’. Geheel in stijl met pyjama en kersttruien kijken we’s avonds met z’n allen Harry Potter. Dat hoort er toch echt bij in de Kerstperiode. Iedereen heeft de film natuurlijk al 100x gezien maar we genieten volop. En natuurlijk drinken we ondertussen chocomel met slagroom!

De tweede dag – 23 december

Iedereen zit al vroeg aan de ontbijttafel. Er is namelijk een super toffe dag gepland vandaag!

Na het ontbijt vertrekken we gezamenlijk met een bus naar het skigedeelte van de nabije berg.
De mensen die kunnen skiën of snowboarden leven zich uit op de piste. De anderen nemen een slee en vermaken zich op die manier of gaan sneeuwpoppen maken. De kids hebben de dag van hun leven.

De sneeuwpret wordt afgewisseld met zitten in de bar om chocomel te drinken en even op te warmen. In de middag wordt een uitgebreide lunch genuttigd. Heerlijke typische Duitse gerechten worden geserveerd. Men is het er nog niet over uit of er nu friet of patat bij het eten geserveerd moet worden, maar een meningsverschil kon niet uitblijven als je met zo’n grote groep mensen bij elkaar zit.

We blijven tot laat op de berg en nemen dan de bus terug naar het hotel. Iedereen heeft het toch best koud en is blij om in de warme kamer even een lekker warm bad te kunnen nemen. Tijdens het avondeten is iedereen super enthousiast. Het was een leuke dag, maar de adventskalender die iedereen van thuis heeft meegenomen vertelt dat het morgen officieel Kerst is. Na Home Alone te hebben gekeken valt iedereen snel in slaap.

Kerstavond – 24 december

Op 24 december is mijn zus jarig. Echt een kerstkind dus! We vieren dus alweer een verjaardag vandaag. Helemaal niet erg. Heel gezellig juist! Vandaag is een lui dagje. Na het ontbijt kruipen we voor de tv om films te kijken en lekkere dingen te eten. Wel op tijd stoppen om ons klaar te maken voor het Kerstfeest.

Iedereen ziet er opperbest uit als we op Kerstavond genieten van een heerlijk Kerstdiner, de verjaardag van mijn zus vieren en luisteren naar kerstmuziek en chocomel of een glaasje alcohol drinken. Oh op een gegeven moment worden we naar buiten geroepen. De Kerstman is persoonlijk langsgekomen om de cadeautjes te brengen. MET Rudolph!

Weer binnen gaan we gauw met z’n allen de cadeautjes uitpakken. Iedereen is ontzettend blij! Maar helaas, ook aan deze dag komt een eind. Iedereen is toch wel moe en is blij om uiteindelijk het bed in te kruipen.

1e Kerstdag – 25 december

Helaas mag er geen adventskalender geopend worden vandaag. Wel heeft iedereen heerlijk geslapen en schuiven we fris aan bij het ontbijt. Na al dat geluier gisteren is het tijd voor wat beweging.

Een groep mensen heeft zin om een flinke wandeling te maken. Natuurlijk niet zonder de nodige thermosflessen warme chocomel mee te nemen. De anderen hebben meer zin om te schaatsen in het stadje waar we de eerste dag waren.

Uitgeput en koud als ijsblokjes is iedereen blij als we weer in de warme kamer zitten. Gister avond was het diner vrij luxe, maar vanavond eten we gewoon lekker waar iedereen zin in heeft. De een wil eenvoudig patat, een ander spareribs, een ander wil pannenkoeken en weer een ander wil typische Duitse gerechten. Het kan allemaal!

Maar na het eten moeten we gauw door! We gaan naar een Kerstshow. Live muziek met een orkest, koor en ondertussen mogen we kijken naar ‘The Nutcracker On Ice’. Want dat is natuurlijk echt Kerst. Als de show afgelopen is is het alweer veel te laat en gaan we terug naar het hotel. We drinken nog lekker een drankje, luisteren wat muziek en kletsen over wat we de afgelopen dagen hebben meegemaakt. Daarna gauw naar bed. Morgen genieten van de laatste kerstdag!

2e Kerstdag – 26 december

Voor de laatste keer schuift iedereen aan bij de ontbijttafel. Omdat het Kerst is natuurlijk met kersttruien aan.

Ultimate christmasNa het ontbijt wordt nog even rustig aan gedaan. Het waren vermoeiende dagen. We kijken gezamenlijk een kerstfilm, genietend van de warmte van de haard. Voor de liefhebber is er weer chocomel. Straks gaan we naar een kerstmarkt, maar eerst ruimen we alvast de grootste rommel op. Dan hoeft dat vanavond of morgen ochtend niet.

Op de kerstmarkt hebben we het heel gezellig. Alles is mooi versierd, er wordt kerstmuziek gedraaid en er is veel te snoepen en te drinken. Een aantal mensen drinken zelfs Glühwein. De kinderen willen nog op de draaimolen. En zo genieten we op deze fijne plek nog een laatste keer van deze mooie kerstmis.

Waarbij we flink gelachen hebben, veel foto’s en filmpjes hebben gemaakt, leuke cadeautjes hebben ontvangen, heerlijk gegeten hebben en, het belangrijkst met Kerst, hebben genoten van elkaars aanwezigheid.

– Mooier kan ik dit niet afsluiten!-
Merry Xmas
xx Froukje en vooral Falco!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.