Health

OS overzicht ~ De laatste dag!

2016-08-10 11.28.32Het is 06.00 tijd voor het laatste overzicht!
De olympische spelen zijn nu afgelopen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven! Nederland heeft op het moment van schrijven 8 medailles met de kleur goud, 8 van de 19 medailles.WAUW

Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Vandaag kwamen er nog een paar olympische sporten aan bod, op de laatste dag van de spelen! Lets go!

Olympische marathon:

Bij deze sport deed Abdi Nageeye mee, hij kwam als 11e binnen en wist daarmee de beste Nederlandse prestatie neer te zetten op een Olympische marathon sinds het zilver van Gerard Nijboer in 1980!
Net als Abdi zijn er denk ik veel historische momenten gebeurd voor Nederland op deze spelen. Erg mooi om als sport mens naar te kijken!

Boksen:

Nederland in de finale van het boksen, dat is niet echt bepaald een begrip. Maar toch bleek dat dit jaar wel zo te zijn. Een zeer knappe prestatie van onze Nederlandse dame! Dankzij mijn analytische beleving van de spelen dit jaar ben ik er achter dat ik gevechtssporten of agressieve sporten minder leuk vind om naar te kijken. Het maakt voor mij alleen niet uit dat ik een sport wel of niet leuk vind. Beide keren leef ik mee. Ze deed het best goed maar wist van te voren al dat tegen de regerende kampioene het een moeilijke taak zou zijn.
Zilver is geweldig!

Sluitings ceremonie

Mijn telefoon explodeerde zondag middag! JAAAA Sanne Wevers draagt de vlag voor Nederland! SUPER! Sanne is zo te lezen super trots, maar ik denk dat heel Nederland dat is! Wauw!!
Naast Sanne, loopt voor Amerika de Turnster Simone Biles met de vlag! Mooi moment voor beide sporters!

Maurits Hendriks:

Ik wil hem toch even in dit overzicht benoemen. (ik wil mijn totaal view graag positief houden.)
Ik citeer een bericht uit de TeamNL app:

Maurits Hendriks vindt dat TeamNL te weinig medailles heeft behaalt bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Wel is de chef de mission tevreden over de successen en de diversiteit waarin deze zijn behaald.

Toen ik dit las viel mijn mond open. Hoe kun je dit zeggen? Hoe kun je elke sporter die er hard voor gewerkt heeft, geknokt heeft voor millimeters en kleine puntjes, zo de grond in douwen? Op Martina na hebben alle sporters die het net niet gehaald hebben al een kut gevoel. Het is voor hun net niet gelukt. Dat is net als dat de sporters die halverwege op het vliegtuig gezet werden omdat ze niets gewonnen hadden.

Hoe kun je een topsporter nog meer de grond in dauwen meneer Hendriks?

Ik vind dat elke sporter met een goede of minder goede prestatie de hele periode in Rio had moeten zijn, Hoewel ze misschien daar 4e of lager zijn geworden. Ze staan op de olympische spelen en hebben zich daar met veel pijn en moeite voor kunnen plaatsen. Waarom meneer Hendriks maak je dit soort keuze’s?
Deze keuze’s bevorderen bijna niemand denk ik. Dit gaat tegen alle positief coachen regeltjes die het NOC*NSF in het veilig sportklimaat bij elke club er in probeert te krijgen in. Waarom laat meneer Hendriks niet het goede voorbeeld zien?

Ik ben voor een nieuwe chef the mission, er worden vele suggesties gebracht. Maar het lijkt me het beste dat het een persoon is met een gigantisch hart zoals onze Koning. Een gigantische spirit zoals Churandy Martina en een gigantisch doorzettingsvermogen zoals al onze Nederlandse sporters.

Morgen komt er een OS-overzicht mijn favoriete momenten en dan zijn de normale spelen alweer voorbij! Omdat onze paralympics altijd behoorlijk minder te volgen is probeer ik 1 x in de 2 dagen een update te schrijven. Maar mocht dat niet lukken. Sorry daarvoor!

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.