Gymnastics

OS overzicht ~ Dag 8 & 9☼

2016-08-10 11.28.32Het is 06.00 tijd voor een nieuw overzicht!
De olympische spelen zijn nu een week bezig en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 8 & 9!

Mannen hockey;

De mannen kwartfinale! Het was totaal geen spannende pot. Ze spelen erg mooi en maken weinig tot geen fouten. Knap gespeeld en een overwinning van 4-0 was voor het eerst sinds tijden een score die Nederland niet vaak maakt tegen Australie. België is de volgende tegenstander en in tegenstelling tot Australie, zit België wel goed in het toernooi. Dit betekend dat die wedstrijd lastiger word. Maar het is de halve finale en als de hockeyers één doel hebben is het wel GOUD op de spelen!

Zwemmen;

De 50 meter vrije slag, een afstand die de voorgaande olympische spelen voor ons land in de wacht werd gesleept. Dit jaar wist Ranomi zich wel te plaatsen, maar wist dit helaas niet te voltooien. De tijden lagen zo intens dicht bij elkaar en daarom vinden wij Nederlanders uitermate trots op Ranomi! Ik vind het altijd erg lastig als zulke sporters zo diep gaan en dan niet hun doel behalen. Ranomi was in tranen en ik jankte mee.

Atletiek;

Ook atletiek is begonnen, ook hier ging het een en ander niet soepel. Zo behaalde onze mannen niet de halve finale van de 100m sprint, Daphne kwam wel in de finale maar wist daar geen titel te pakken. Het schijnt dat ze een blessure te hebben. Zonde en sneu vooral voor Daphne!
Wel heb ik verder weinig van atletiek gezien. Ik had het ff druk de afgelopen dagen!

Baanwielrennen;

Het was zo spannend.. Daar waar Laurine van Riessen zeer knap een ernstig ongeluk weet te vermijden,  Elis Ligtlee wist zich knap staande te houden in alle voorrondes. Met als resultaat een finale plek.
En dat ze goed kon wielrennen wist ze goed waar te maken. Ze behaalde goud in de Finale!
Wat een topper!
De sprint kampioenschappen zijn in volle gang en ook daar is het weer extreem spannend!

Windsurfen;

Dorian wist vandaag zijn medaille te ” ver-gouden” – Vol overmacht won hij de medal race en is nu officieel olympisch kampioen voor de 2e keer oprij. We wisten het al langer maar het is nu dus bevestigd! Wat een gouden kerel ben je Dorian! Ik heb enorm veel bewonder voor je!

Turnen;

Vandaag waren de eerste toestel finales! Helaas geen Nederlanders in deze toestel rondes, maar ook over andere landen kan ik spreken. Zo was er het bijzondere moment dat er 2 Brazilianen op het podium bij vloer stonden.
De engels mannen wisten 3 medailles mee  naar huis te nemen (2x voltige en 1x vloer)
Pfff bij de vloer finale waren de nummer 1 2 3 enorm aan het huilen.. Prachtig om te zien!

Bij brug wist de Amerikaanse Madison de Regerend olympisch kampioene niet te verslaan, Mustafina wist met een kleine voorsprong te winnen! Voor Duitsland was er een historisch moment. Een medaille op het toestel brug! Gefeliciteerd.
Bij sprong was het gaaf om te zien dat zowel Biles, als Steingruber het haalden. Deze 2 sporters gun ik hun plak enorm! Maar de nummer 4 had ook wel op het podium gemogen. Zo’n mooi verhaal!

Morgen dag 2 van de toestel finales! Ik heb er zin in!

See u tomorrow!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.