Health

OS overzicht ~ Dag 7! ☼

Olympisch overzicht
Olympisch overzicht

De olympische spelen zijn nu een week bezig en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 7!

Zwemmen;

Ik had vol goede moed mijn wekker gezet om 4:00, 4:05 en 4:10. Uit eindelijk werd ik wakker om 9.30 met een telefoon die uit stond. Hmmm volgens mij heb ik hem uit gezet toen de wekker ging.
Lichtelijk teleurgesteld opende ik de TeamNL-app en zag al gauw dat Ranomi het niet gelukt was om op het podium te komen bij de 100 meter vrije slag. Ze is knap vijfde geworden in deze race – waar overigens een zeer bijzondere finish was-. Inge dekker en Ranomi Kromowidjojo hebben zich beiden geplaatst voor de 50 meter vrije slag. De afstand waarop Ranomi de huidige olympisch kampioen is. Als je dit leest is het net afgelopen.

Roeien;

De 2 dames die ons deze middag erg blij maakten. Ze hadden al aardig vlot de voorsprong en wisten deze tot over de eindlijn vol te houden. Het we zo intens spannend! De meiden waren enorm relaxed toen ze de race in gingen en wisten deze ontspannenheid door te zetten in hun prestatie!
Ik vind roeien mooi om te zien! Het is een fysiek zware sport en wordt al gauw erg onderschat.
Respect voor deze toppers! Een ultiem verdiende gouden medaille!

Windsurfen;

Dorian, Dorian, Dorian, Wat ben jij een SUBLIEME topsporter! Ik vind je geweldig! Vandaag kregen we te horen dat je voor dat de golden Medal Race gesurft moest worden al 21(!) punten voorsprong had op de nummer 2! Wauw een gouden medaille! Geweldig. Hij moet de Medal race nog wel uitvaren maar als hij die uit-surft maakt zijn plek niet eens uit. Hij is onverslaanbaar.
Ik zou graag meer over de race typen, maar hij komt pas vannacht om een uur of 3 op tv.. :S

handboogschieten;

Ik keek weer, ook al gaf ik eerder aan dat ik het niet heel bijzonder vond. Maar hé het is Nederland!
Super spannend, De eerste races waren goed, helaas wist onze van den Berg de laatste 2 races (de belangrijkste) Niet te winnen en eindigde op een 4e plaats!
Knap gepresteerd voor zo’n jonge jongen (21) op zo’n bijzonder evenement.

Ik heb ook judo gekeken, maar jullie weten dat ik dat eigenlijk totaal niet snap. Nederland ligt er ook in de zwaardere catagorieen uit. Helaas.

Op naar morgen! Atletiek met Daphne Schippers! Ik heb er zin in!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.