Health

OS overzicht ~ dag 6 ☼

B3L8eXiCAAEkhxrDe olympische spelen zijn begonnen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 6!

Judo;

Wat een treurige gebeurtenissen in het Nederlandse judo vandaag. Henk en Marinde, Wat voel ik met jullie mee. Heel emotioneel. Wat hebben jullie gevochten als tijgers. Bikkelen tot diep in je ziel.
Het mocht dit keer niet zo wezen voor jullie beiden. Extreem jammer en een diep respect!

Turnen dames;

Meerkamp finale dames turnen was vandaag aan de beurt. De Nederlandse dames hebben beide een goede wedstrijd geturnd. Daar waar Lieke de mist in ging met balk bleef Eythora er op staan maar werkte iets slordiger dan de vorige wedstrijd.
Lieke moest hard knokken en ook Eythora liet zien wat ze waard was. Met als resultaat; Eythora 9e en Lieke 20ste!
Super trots!!

En dan hebben we mijn favorieten van de andere landen nog.. Naja landen, zeg maar gerust land. Simone Biles en Aly Raisman uit Amerika. Die laatste is op Shawn Johnson (olympisch kampioen balk 2008) na, mijn meest favoriete turnster op dit moment. Aly heeft mijn hart gestolen en werkt intens hard. Ik was dan ook zo blij dat ze zilver had dat ik een traan heb laten vallen.
Simone was de gedoodverfde winnaar, al 3 jaar lang wind ze elk WK en het lag dus wel voor de hand dat ze ging winnen. Na haar 2e toestel stond ze echter 2e en werd het (voor zover dat kan) nog een beetje spannend. Maar uit eindelijk wist ze het goud met dik 2 punten hoger dan haar landgenote Aly te behalen.
Ik merkte dat ik er enorm in gesleurd werd deze keer en de emoties mij raakten. Bijzonder om te zien dit!

Mocht je trouwens nog turnen kijken op NPO1 met het commentaar van onze Hans van Zetten. Speel dan even dit potje bingo en maak een foto met de hashtag #hvzbingo!
HVZ BINGO

windsurfen;

Dorian van Rijsselberghe, Ik vind je zo gaaf bezig! Vandaag had hij race 7,8 en 9. Dat betekend dat hij hierna nog 3 races heeft en we dan volgens mij weten we dan wie de medal race mogen doen. (zo goed snap ik de sport nou ook weer niet) Maar oké in de 7e race werd Dorian 4e en in de 8e en 9e werd hij eerste! Super knap van hem! Hij staat er goed voor met zijn score’s en hopelijk kan hij wederom een gouden plak mee naar huis nemen!

Boksen;

Oke afgezien van het feit dat ik Mullenberg een knappe man vind, vind ik boksen gewoon weg niet leuk om naar te kijken. Ik weet niet dit vind ik een bepaalde agressie die ik niet fijn vind om te zien. Daarnaast snap ik er echt helemaal niks, noppes, nada van! Bijzondere feiten vind ik in deze wedstrijd:

*    De scheidsrechter handschoentjes aan heeft.
*    Dat ze in elke pauze vaseline op hun wenkbrauwen krijgen (tegen zweet in de ogen?)
*    Dat er al bloed vloeide binnen 5 minuten..

Helaas is Mullenberg niet door..

Roeien;

De dames 4 flikten het na al die afvallers dan toch maar even vandaag. Wat een heldinnen!Ik vind trouwens iedereen een held of heldin, maar als je een bijzondere prestatie neer zet (met of zonder medaille) dan ben je gewoon een super held of heldin!
Mooi geroeid dames! En een knappe 2e plaats! Zilver voor #teamNL op dag 6!

See you tomorrow, nieuwe dag nieuwe kansen!!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.