Health

OS overzicht ~ Dag 5 ☼

B3L8eXiCAAEkhxrDe olympische spelen zijn begonnen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 5!

Turnen heren, individuele meerkamp:

We zaten er plat voor met zijn allen (ik was op bezoek, dus kon met meerdere kijken dit keer!). Super gaaf dat Bart mee deed! Wat zijn we trots op onze turners en turnsters zeg.. Damn. Maar oke, to the point.
Bart heeft het super gedaan! Hij liet een paar kleine puntjes op rek liggen maar verder turnde hij een sublieme wedstrijd! Resultaat: 15e! En waarom vinden we dit zo leuk? Omdat hij de eerste man in de geschiedenis is die dit haalde! Deze olympische spelen staan voor zowel mannen als vrouwen turnen in het teken van geschiedenis schrijven!
Super gaaf en natuurlijk top qua promotie!

Wielrennen;

De dames waren eerst! Een tijd rit gaat simpel weg om de snelste tijd te fietsen.. Wij hebben 2 dames waarvan 1 al olympisch kampioen is. Van Breggen! Ze had een zeer goede race met ups en downs, het wegdek was erg nat dus was het opletten geblazen! Maar wel verdient de bronzen medaille gewonnen!
Helaas had van dijk pech en belande in de berm. Hierdoor verloor zij een goede positie, maar wist terug te vechten naar een 4e plaats!

Daarna was het de beurt aan Dumoulin, met een gebroken pols de tijd rit fietsen. De weersomstandigheden waren wel wat verbeterd. Maar voor als nog was het riskant en kan een val hem zijn carrière kosten.
Toch ging het ondanks het weer en zijn pols gigantisch goed en bereikte Dumoulin een 2e plaats! Zilver voor Nederland!

Beachvolleybal;

Laatste poule wedstrijd van de dames, ze konden nog eerste in de poule worden. Maar dat
Gold ook voor de Australische dames. Hierdoor was het een pittig duel met veel mooie punten die gemaakt werden. Uit eindelijk wist Australie nipt de laatste set te winnen met 14-16 en won uiteindelijk dus met 1-2!
Dit lijkt me zo’n zware sport! Niet normaal! Al begrijp ik de outfit niet van Nederland.. Ze hadden wel het topje aan, maar verder een lange broek en een zwart shirt onder het topje!
De mannen hebben sterk gespeeld en uit eindelijk ook gewonnen! (hier heb ik alleen de laatste minuut van gezien.)

Verder heb ik vandaag wel wat half gekeken. Ik ben aan het opruimen dus dan mis je wel wat.
Maar deze sporten vielen me het meeste op!

See u tomorrow!

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.