Health

OS overzicht ~ Dag 4 ☼

151008_284411_709341b6bb_400_498De olympische spelen zijn begonnen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 4!

Yuri van Gelder;

Ik kan hierover natuurlijk mijn mond hierover niet houden. En heb mij vanochtend uitgesproken over yuri, de bond etc. Je zult mijn mening hier lezen, meer ga ik hier niet over vertellen.

Dan word je wakker en zie je overal staan; yuri naar huis gestuurd. Als sport fanaat kan ik niet mijn mond houden en ben ik net als iedereen geschrokken van dit nieuws!
Dit verhaal heeft 2 kanten.. Ik snap dat hij het wou gaan vieren, dat zou ik ook gaan doen na zoveel jaar. Maar de manier waarop getuigt dat yuri (wederom) niet na gedacht heeft. Je kunt je overwinning Ook vieren met een glas cola.. Dat hoeft niet persee alcohol tenzijn. Daarnaast kun je het volgens mij prima in het olympisch dorp vieren.. Dit zit per slot van rekening naast alle stadions daar is vast ergens een plekje (HHH bijv)
De manier waarop was inderdaad zeer fout..
Iedereen weet dat in het oranje protocol staat dat je deze regels niet mag doen en zo niet dan kun je het opzoeken.(staat allemaal openbaar)
Wel vind ik weg sturen van Finale kanidaat wel ernstig ver gaan KNGU. Er had toch ook een andere manier van “straffen” kunnen zijn?
Zowel yuri als de bond hebben hun enorme disrespect voor Mitch Fenner de laatste periode wel laten blijken, yuri door eerder te lullen over zijn plek in het team en met zijn actie van nu. De KNGU door hem weg te sturen (weg medaille – daar leven jullie toch alleen maar voor) En door uberhaupt zulke individuele keuzes te maken terwijl er al 4 jaar word uitgesproken dat het een team effort is! We hadden ook nog wel 2 finale plekken op sprong en vloer kunnen hebben bijvoorbeeld..
Zowel Yuri als de KNGU maakt onze geliefde turnwereld tot een schande.
En zoals ik altijd geleerd heb en volgens mij niet alleen voor mezelf uitspreek:
Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld en dat is veel erger!

Turnen dames;

De team finale- Wat was het een Rete geniale wedstrijd! DAMN! Het was wel te verwachten dat Amerika nummer 1 zou eindigen. De enige vraag was dat we allemaal wouden weten wat het verschil was met nummer 2. In de kwalificatie scheelde dat 10 punten. Deze avond was het verschil 8 punten! Maar Amerika maakte dan ook een paar foutjes, dus dat was te verwachten. Onze dames gingen op het nippertje naar de finale, maar mensen mensen wat deden ze het goed!
Ze hebben gevochten, uitgebreid en goed geland! Wauw!
Uit eindelijk blijven ze Brazilië voor en dat betekend dat onze top dames 7e! zijn geworden!
Ik ben zo gigantisch trots en ik denk dat alle turnfanaten dit gevoel met mij delen! Wat een toppers!
wauuw!

Naast turnen waren er natuurlijk ook andere sporten:

Judo;

De heren konden zich helaas niet plaatsen in de verdere finales. Maar bij de dames was van Emden aan de beurt. Ik kan je eerlijk vertellen, met haar zou ik geen ruzie willen! Wat een beest van een vrouw! Geweldig om te zien! Spannende set! En dankzij de commentator snap ik dat ze beter is wanneer haar tegenstander een strafpunt krijgt en bij 4 strafpunten lig je er blijkbaar uit! Ze won, ze verloor en in de finale om het brons wist ze te winnen! wat een gouden vrouw! Super gaaf!

Schermen;

Oké bas verwijlen, Ik vind je echt een bijzondere sporter. Zeker nu ik weet dat de bond je een coach op heeft gedrongen. Een coach die je liet kelderen naar de 70e plaats op de wereld ranglijst. Hoewel ik schermen niet heel erg bijzonder vind, word je toch mee getrokken in het moment. Spannend hoor! Helaas had je pech en heb je verloren. Hierdoor lig je er gelijk uit! Jammer!

Op naar morgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.