Gymnastics

OS overzicht ~ Dag 2 ☼

151008_284411_709341b6bb_400_498De olympische spelen zijn begonnen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Op naar mijn samenvatting van dag 2!

Hockey Dames;

Nederland – Spanje, Wauw de dames begonnen als een kanon! Super strak en gaven helemaal niets weg! Ik vind hockey bij zowel de dames als de heren gaaf om te zien! Zo gaaf! Hoewel ik er weinig van snap, word ik door het commentaar wel snel meegetrokken in het enthousiasme van de wedstrijd!! Nu hebben deze dames hun eerste wedstrijd gewonnen met 5-0 en zijn we allemaal trotse Nederlanders!

Turnen dames;

De hele dag al wat turnen gekeken, Zo zag ik de Chinezen niet zo geweldig scoren, 2 Belangrijke deelnemers van de balk vallen en Ellie Downie op haar hoofd vallen. Trieste dingetjes, turnen heeft het zwaar deze OS.
Toen was het 22.30 Nederland en USA waren aan de beurt. Damn wat was ik zenuwachtig.
Nederland begon op brug en scoorde prima! goede scores voor de strenge jurering. Ook op balk deden we het super en dan met name Sanne wevers met een 15.066 op balk! en dat is nu na de 4e subdivisie een 4e score waard en zoals het nu lijkt een toestelfinale! Toen naar vloer, mensen mensen mensen. Die oefening van LIEKE! Ik vind hem zo intens mooi en ben super blij dat ze der oude oefening gedaan heeft! super liefdevol. Ook Eythora haar vloer oefening is magisch. Helaas moest ze in haar laatste serie na de landing op haar billen vallen waardoor ze 1 volle punt miste (en waarschijnlijk mist ze hierdoor een toestelfinale op vloer). Super jammer maar voor alsnog is ze nog makkelijk in de race voor de individuele meerkamp finale!

De dames hebben de wedstrijd afgemaakt met sprong en eindigden op een 7e plaats met meer dan 171 punten.
Nu we weten dat Canada, Japan en Frankrijk nog komen is een team finale niet logisch. Maar alles kan nog gebeuren!

Amerika

De amerikanen hadden 3 dames in de strijd voor individuele meerkamp finale. Mijn favoriet Aly raisman knokt elke wedstrijd weer en won dit keer door middel van haar sprong van haar land genoot en oud olympisch kampioen Gabby Douglas. Doordat Biles hier over heen ging viel Douglas buiten de boot.
Biles scoorde overigens een 16.050 over 2 sprongen, dit betekend dat ze in totaal op 62,366 en echt out of their leage.. Nummer 2 heeft zo’n 2 punten lager. Ik vind haar serie’s op vloer echt intens gaaf, haar dans mag wel beter al past het wel bij haar. Gabby Douglas haar dans vind ik nog steeds verschrikkelijk..
Biles heeft trouwens kans op 5 olympische medailles; Teamfinale, All around, Sprong, Balk en vloer.

Wat een gave turnster vind ik dit!

Wielrennen dames;

Wauuuww! wat een wedstrijd, van Vleuten, vos, van dijk en van der Breggen wisselend vooraan. Op den duur van Vleuten vooraan, de kans op goud was gigantisch. Tot ze heel naar tot val kwam en niet meer bewoog. De nummer 2 was een brit en nummer 3,4 en 5 (die op een afstandje reden van de brit) hadden van der Breggen bij zich. Het was heel bijzonder om te zien dat toen ze van Vleuten zagen liggen het gas er op ging. Alsof van der Breggen zoiets had, Annemiek deze is voor jou! En dan wint ze goud!
Super trots! we hopen natuurlijk wel dat het goed gaat met van Vleuten!
Sportkleding is zeker belangrijk voor wielrenners! Op sportkleding.com kun je kijken naar een geschikt zetje!

Vandaag maar 3 sporten uitgelicht. Dit omdat ik helemaal in de damescompetitie van turnen zat xD
Wel nog even de complimenten naar de boksers en het heren hockeyteam! Goed gedaan mannen!

Op naar morgen, waar kijk jij naar uit?

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.