Health

OS overzicht ~ dag 12 Go, Dafne GO!

OSHet is 06.00 tijd voor een nieuw overzicht!
De olympische spelen zijn nu een week bezig en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven! Nederland heeft op het moment van schrijven 8 medailles met de kleur goud, 8 van de 13 medailles. WAUW
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Vandaag is Dafne aan de beurt en de hockeydames komen ook in actie!
Op naar dag 12!!

Basketbal:

Argentinië – Amerika. 78-105. Het was een pittige wedstrijd voor Argentinië, Amerika is natuurlijk extreem sterk en goed.  Maar ik vind als basketbal noob, dat Argentinië het ook super deed! Ik heb niet zoveel enthousiasme over balsporten. Toch vind ik het soms wel eens leuk, zo ook bij deze wedstrijd.
Wat zijn basketballers intens snel! Damn! Ze zijn gigantisch lang! De gemiddelde lengte team Argentinie is 1,99 m en bij Amerika is de gemiddelde lengte 2,00 m! En ondanks hun lengte is het snelle reactie spel wel erg knap!

Hockey dames halve finale:

Duitsland – Nederland, De eeuwige darby van de sport. haha, De dames konden zich plaatsen voor de finale. Het was een spannende pot. Zeker omdat de Duitse dames vrij snel op 1-0 voor kwamen. Maar onze dames wisten goed terug te vechten naar 1-1. Helaas eindigt de wedstrijd onbeslist en word het een shoot-off. Dit kende ik nog niet. Het is een soort penalty’s schieten, maar dan anders.. Je hebt 8 seconden om het doel te raken. Je mag vanaf alle kanten. Het is alleen jij en de keepster. Na 5 shoots per team staat het 2-2. Dit betekend dat daarna het team met de meeste goals wint.
3-3 word het. Mensen wat is dit spannend. Duitsland is aan de beurt. Ja! Ze mist. Wow als van der Hoog nu scoort is Nederland door.. Ze maakt een bochtje, draait en knalt hem er in!
Nederland is hartstikke door naar de Finale! Zilver is binnen en nu op naar goud!

Atletiek:

De 10kamp voor de dames, er doet geen Nederlandse mee met deze wedstrijd. Het is voor mij wel mooi om naar te kijken. Ik ben dan namelijk lekker neutraal. Tianna Bartoletta wist de vorige olympisch kampioene te verslaan, met zeer sterke onderdelen. Helaas, Brittney Reese voormalig olympisch kampioene, red het niet. Ze verliest haar titel. Ivana Spanovic word knap 3e, maar weet zichzelf niet te verbeteren met haar laatste sprong.

Op de halve finale van de 200 meter gaat Churandy Martina start in baan 8. Hij moet nu onder de 20.45 zitten om door te zijn naar de finale, geloof ik. Zijn PR zit er onder dus dat maakt deze 200 meter al iets makkelijker.
Here we go. Ze moeten klaar staan, in de houding en BAM daar gaan ze! zijn start is voor zijn doen goed, Hij rent snel. en komt zoals altijd laat op gang. Oei! vier tegelijk over de finish! Damn! Fotofinish! JA! hij is door! Churandy Martina word 2e en is door naar de finale! Geweldig! Wat een mooie sportman.

Dafne Schippers

Dan de Finale van de 200 meter voor de vrouwen, met onze eigen Dafne Schippers.
Heel Nederland zit er klaar voor, zou ze het doen? Ik vind het Rete spannend weer.. Pffff Ik ben heel benieuwd. Ik gun het haar enorm!! Hopen dat ze geen race zoals bij de 100 Meter heeft. Maar mijn gevoel zegt dat het goed komt!
Daar staan ze, ze maken zich klaar en komen in startpositie. Kom op Dafne! ! Ze start; Ja ze is goed weg! Ze trekt mooi bij! wauw! Haalt ze het, ze komt dicht bij de olympische kampioen. Kan haar niet inhalen maar weet een mooie ZILVEREN medaille in de wacht te slepen! Knap!! Waauwww!! Topper!

Ze is erg teleurgesteld. “Ik kwam hier om goud te winnen.” Ik snap dat ze teleurgesteld is, dat zou ik ook zijn zo vlak na de wedstrijd. Maar ik weet dat ze uiteindelijk wel weer bij trekt. You’re amazing!

Ik ga nu slapen! Het is 4 uur. Slaap lekker en tot morgen!

xx Froukk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.