Health

OS overzicht ~ dag 11 ☼ ~ Goud met een zilveren randje

B3L8eXiCAAEkhxrHet is 06.00 tijd voor een nieuw overzicht!
De olympische spelen zijn nu een week bezig en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven! Nederland heeft op het moment van schrijven 8 medailles met de kleur goud, 8 van de 13 medailles. WAUW
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

10 Km open water zwemmen Mannen

Weertman heeft een zware wedstrijd gehad. Het ene moment lag hij voor en het andere moment weer achter.
Hij wist hard te vechten maar zelfs na de finish wist niemand of we nu goud of zilver hadden. Maar na deskundige blikken op de foto finish bleek dat Weertman goud had!
Topper!

Zeilen

Marit bouwmeester. 4 jaar geleden was het zilver in Londen. Marit was daar erg ontevreden mee weet ik me nog voor de geest te halen. Dit jaar moest het anders. En na een spannende medalrace waar nog niet gelijk duidelijk was dat ze ging winnen. Bleek dat Marit wel goud wist te bemachtigen!
Trots!

Rekstok

De voorspellingen gingen rond en de druk op Epke was gigantisch. Vele mensen wisten niet dat Epke een rommelige voorbereiding had met veel tegenslag. Blessure hier, griep daar. Tel het op en het maakte de voorspelling wankel.
Toch positief benaderen, zou hij het voor elkaar boksen.
Maar al vrij vroeg in de oefening bleek dat Epke aan het korte eind trok. Hij viel bij zijn tweede vluchtelement. Een nare val, heel naar zelfs. Even twijfelde iedereen of hij weer op stond. Maar dat deed hij. Wauw. nu al knap. Je ziet hem denken en overleggen en binnen die 30 seconden hing hij weer aan het rek. 2 gekneusde vingers maakte het hem ernstig moeilijk. Maar hij rond het af met grote klasse.. Die medaille haalde hij niet. Maar onze harten heeft ie wel behaald. Zijn reflectie was zeer duidelijk. Je kon zien dat ie baalde maar het goed kon verwoorden.

Epke, jij bent en blijft onze topper!

Baan wielrennen;

Vandaag hadden we de finale van Keirin bij de mannen, voor Nederland deed Büchli mee! Naast dat het mij persoonlijk dood eng lijkt om daar in te fietsen, was dit een mega zinderende finale! De eerste keer dat dat scootertje van de baan ging hoorde je 2 knallen. Bij 1 knal barst de strijd los bij 2 word ie gestaakt.
2 Knallen dus. Wat ging er mis? Wie ging er mis. Uit eindelijk bleken 2 belangrijke kanidaten te vroeg in het wil van de scooter te komen. Officieel gezien zou dat betekenen dat je er uitligt.. De scheidsrechters beslissen anders.
Ronde 2 begon goed tot we wederom 2 knallen hoorden. Shit, wie was het nu? De duitser was net een centimeter te snel vertrokken.. Wederom moesten de scheidsrechters in overleg.. Zonet geen diskwalificatie, dan nu ook niet en op naar ronde 3! Ronde 3 ging goed(gelukkig)
Na heel wat gesprint, geduw en tactische gespeelde wedstrijd met een zilveren resultaat! Chapeau!

Nu je dit leest is atletiek weer vol aan de bak geweest..
Morgen lees je hier meer over 🙂

See you tomorrow!

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.