Health

OS overzicht ~ dag 10 ☼ ~ Goud! in het kwadraat

2016-08-15 23.10.49Het is 06.00 tijd voor een nieuw overzicht!
De olympische spelen zijn nu een week bezig en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

<- Deze foto vind ik een van de puurste foto’s die ik online tegen kwam (Bij Wyomi Masela op twitter) Zusterliefde en intens geluk! we love you girls!

Op naar mijn samenvatting van dag 10! ~ Een gouden dag!

Open water zwemmen

De dag begon vanochtend met de 10km open water zwemmen voor de dames, Sharon van Rouwendaal. Ze kwam met de 6 km op voorsprong te liggen. Ze gaf op het juiste moment gas en wist deze voorsprong vast te houden tot over de finish.
Het is heel bijzonder dat ze uit Nederland is vertrokken om in Frankrijk hard te gaan trainen. Omdat het daar harder werken was. Heel bijzonder maar zeer begrijpelijk eigenlijk. Ze is een beest. Zeer knap.

Toestelfinale Turnen

Balk; Met Sanne Wevers, onze balk koningin! Ze was als vierde. De eerste 2 oefeningen waren niet heel bijzonder, wiebeltje hier en een val daar. Toen kwam Simone Biles, Iedereen dacht dat zij goud ging winnen. Helaas moest ze de balk grijpen om een val te voorkomen. Ze kon geen goud meer winnen.
Gelijk daarna moest Sanne, Sanne had Biles haar cijfer gezien en paste haar oefening last minute aan. Opsprong op safe werken op netheid.. En dat deed ze. Met een score van 15.466 steeg ze naar plek 1.
Er waren nog 3 turnsters die echt over haar heen konden gaan (mits ze ultiem perfect scoorden)
Ponor, Hernandez en Flavia. Ponor en Flavia maakten te veel kleine foutjes en Hernandez uit Amerika wist close te komen maar net niet close genoeg.

Goud voor Sanne wevers, Ik denk dat ik nog nooit zo gespannen was. Hartkloppingen in mijn lijf, zweet handen, misselijkheid en bloed fanatiek mee schreeuwen. Wauw.. Ik kan niet beschrijven hoe trots. Sanne, We zijn allemaal intens trots! Ik heb met tranen in mijn ogen door gekeken na je oefening. Het was spannend maar verdient!

Marit bouwmeester is helaas niet gestart – zij mag morgen aan de bak en maakt kans op Goud!

Bij het beachvolleybal waren er helaas verliezers en winnaars. De ene helft heeft verloren en de andere helft gewonnen. Een halve finale heeft Nederland wel bereikt en dat is ook knap! Op naar de finale zeg ik dan.

Ik ben zo in shock van Sanne dat er verder niet veel meer uit mijn vingers komt.
Tot morgen!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.