Health

OS overzicht ~ Dag 1☼

151008_284411_709341b6bb_400_498De olympische spelen zijn begonnen en ik als mega sport fan kan natuurlijk niet niets schrijven!
Er doen bijna 11.000 sporters mee met de olympische spelen en dit maakt het voor mij natuurlijk onmogelijk om over alle sporten de te schrijven, wel probeer ik maximaal 5 sporter te omschrijven. En het doel is elke volgende dag om 6.00 een artikel online!

Handboogschieten;

Wauw super interessante sport! Ik snap er niet mega veel van, Maar begrijp wel dat ze alle 3 2x moeten schieten om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. De mannen hebben Spanje verslagen met 5-0 en moesten daarna een kwartfinale tegen Korea schieten. En hoewel ze deze hebben verloren met 5-0 vond ik het een knappe prestatie! Van den Berg is erg in vorm en daar ben ik erg nieuwsgierig na hoe hij het in de individuele competitie gaat doen. En ookal liggen ze er uit als team, ik vond het gaaf om te zien! Spannende maar onbekende sport!

Hockey mannen:

De hockey mannen hebben hun aller eerste wedstrijd tegen Argentinië gelijk gespeeld, ze gaven iets te veel weg en zaten er volgens de commentatoren niet vol boven op. Hockey vind ik gaaf om te kijken, ik snap er nooit zoveel van maar het is een spannende leuke sport om te zien! Al heb ik wel mijn bedenkingen bij het groen/blauwe speelveld.

Handbal dames:

Voor het eerst op de OS en dan gelijk tegen handbal land Frankrijk moeten spelen is lastig. Je zag dat de dames veel zenuwen hadden en echt in de wedstrijd moesten komen! De eerste helft stonden ze consequent achter en konden ze niet echt in hun spel komen. Maar gelukkig lukte dat aardig in de 2e helft! Ze hebben knap terug gevochten en ook al mocht dit niet baten. Het is al een hele prestatie dat ze er staan!!

Volleybal dames:

Je eerste wedstrijd tegen de nummer 3 van de wereld spelen is best een uitdaging. China is een zeer lastige tegenstander en de dames moesten dan ook hard vechten om te kunnen winnen. En wat hebben ze zich goed staande gehouden! Met uiteindelijk een 2-3 winst hadden ze het voor ons erg spannend gehouden maar toch uit eindelijk gewonnen! Respect en super vet om te zien! Knap gespeeld en een goed begin van de competitie zeg ik zo!

Turnen heren:

De heren moesten in subdivisie 1 en zo rot als de verbinding hier is en en zo weinig CSC_0522at de mannen in beeld kwamen heb ik het maar bij twitter op de hoogte blijven gehouden. De mannen begonnen op rek en zowel Epke als Bart konden een prima score neerzetten. Beide scores zijn geen garantie voor een finale, maar Epke zijn score komt erg dicht bij en Bart word waarschijnlijk ook nog spannend.
De andere toestellen gingen OK, Ik vind het nog steeds jammer dat er meer voor individuele sporters is gegaan dan meerkampers. We hebben per slot van rekening 2 top meerkampers thuis zitten.
Op ringen scoorde yuri goed en heeft hierdoor oog op een finale.
Bij de rest van de toestellen vallen we in het niets helaas.. Wel hebben zowel Frank als Bart kans op meerkamp finale individueel! Toppers!

Helaas hadden we bij het turnen heren ook een uitvaller, Samir ait Said heeft zijn onderbeen gebroken. Een treurig iets. Ik wens hem dan ook een spoedig herstel!

Zo dat was mijn samenvatting van de olympische spelen dag 1! Op naar dag 2!

Waar kijk jij naar uit?

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.