Gymnastics

Opzoek naar een nieuwe sport, wat een uitdaging!

Je kunt meerdere dingen bedenken bij de titel. Wil ze stoppen met lesgeven van turnen, vind ze turnen niet meer leuk. Maar in tegendeel ik heb het niet over mijn werk. Ik heb het over mijn eigen sport. Want door mijn knie heb ik de afgelopen jaren weinig tot niet gesport. Maar ik ben een sportfanaat en heb die fysieke uitdaging toch nodig. Dus ben ik opzoek naar een nieuwe sport!

Het klinkt zo makkelijk “even” een nieuwe sport zoeken. Toch is het niet zo! Ik heb al heel wat sporten geprobeerd en vandaag deel ik met je waarom bepaalde sporten niet slagen voor mij!

Balsporten

Ik ben niet zo heel goed in bal sporten. Naja wel in de sport zelf, maar ballen vangen, gooien etc is niet mijn sterke kant. Ik breek snel vingers met balsporten en ben enorm bang voor de bal.
En hoewel ik best wat sporten geprobeerd heb, vallen er hierdoor wel al veel sporten af. Naast dat het vang zijn voor de bal meespeelt, mis ik hier ook het kracht stukje. Ik wil namelijk mijn lichaam ook fysiek uitdagen, niet zo zeer op conditioneel niveau, maar vooral op kracht niveau. Voor mijn gevoel krijg je dat niet door een balsport te beoefenen.

Zwemmen of dansen?

Beide geprobeerd, beide niet zo’n succes. Dans komt veel op mijn knieen aan, ik moet dan op de verkeerde punten te veel kracht leveren. Het moet een krachtverdeling zijn voor het hele lichaam. Zwemmen is dat wel, maar schoolslag mag ik atm nog niet doen. En om nou 25 baantjes borstcrawl te gaan doen, zie ik ook niet zo zitten. Dat maakt het weer lastiger, want wat kan ik fysiek aan, is een uitdaging en hoef ik mijn knie niet extreem voor te belasten?

Wat zou jij doen als je in mijn positie stond en opzoek was naar een sport? Laat het weten in de comments! Wie weet zit er iets verrassends bij!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.