Other

Opruimmaand mei – Opnieuw minimaliseren

Deze maand staat weer in het teken van minimaliseren! Vorig jaar april ruimde ik elke dag iets op. Ik doneerde het, verkocht het of gooide het weg. Ook dit jaar doe ik het weer. Hoe dit werkt en wat ik wil bereiken? Ik vertel je vandaag meer!

Hoewel ik vorig jaar de minimalist challenge deed, ben ik van mening dat dat nu niet handig is. (lees hier en hier over de minimalist-challenge) Wat ik wel wil doen is per week een aantal spullen. Dat aantal heb ik wel gebaseerd op de minimalist challenge, maar licht naar mijn eigen hand gezet. Want op den duur 28 dingen op 1 dag weg doen is best lastig!

Maar 28 dingen in 1 week moet wel een optie zijn. Want 28 dingen per 7 dagen is niet heel erg veel! En na ongeveer 4 weken ben je 112 dingen kwijt! Hoe fijn! En dit keer wil ik dit echt wel proberen om langer vol te houden dan een maand! Waarom? Omdat we veel te veel spullen bewaren! We hebben elk hoekje in huis wel iets liggen. Ik merk gewoon dat ik met minder in huis veel rustiger ben en dus meer kan ontspannen!

” Minimaliseren is rust creëren. “

Maar heb ik naast die 28 dingen ook een plan? 
Jazeker, ik begin in week 1 in de badkamer. Alleen daar mag ik dingen weg doen. Week 2 bestaat uit de slaapkamer, oftewel kleding uitzoeken. Week 3 de keuken en week 4 de woonkamer.
Ik denk dat de badkamer het lastigste word, maar misschien valt het allemaal wel reuze mee!
In ieder geval hoop ik dat het me weer veel energie en rust geeft. Minder in huis geeft bij mij meestal aan dat het relaxter is en ik hoop dat het ook dat effect zal hebben!

Ben jij een hoarder van vanalles? Is het bij jou ook tijd om op te ruimen? Doe met mij mee en deel elke week wat je allemaal hebt weg gedaan!

xx Froukk

3 reacties

  • Nancy Rafaela

    Vorige week ook flink opgeruimd. Resultaat 4 zaken vol bruibare kleding voor het kledingcontainer. Veel oude papieren, papierencontainer overvol…het waren administratie papieren die langer dan 5 jaar oud zijn; oude trainingen die ik gaf en nu niet meer; vuilniszakken vol met oude/ kapotte speelgoed en prullaria, goed voor 10 vuilniszakken voor de kliko. Berghok opgeruimd en opgehaald door het grofvuil. Volgende week verder met berging onder de trap (voorraadkast) en dan de woonkamer. Het geeft inderdaad rust en ruimte zowel in huis als in de je hoofd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.