Personal

Operatie in de planning..

Over minder dan een maand is het zover, ik mag dan onder het mes. En nee, het is dit keer niet mijn knie! Toch vind ik het wel spannend, want hoe ga ik deze operatie ervaren?

Een operatie is sowieso niet altijd even leuk, toch is deze operatie wel enorm nodig. Ik zal je vertellen waarom!
Ik heb namelijk een ganglion in mijn pols.. Een vrij grote ook nog..  Een ganglion is een holte in of bij een gewricht die gevuld is met geelachtige glijstof. In mijn geval betekent dat ook nog eens dat mijn ganglion  op de verkeerde plaats zit, hij drukt tegen mijn zenuwbaan aan en hierdoor heb ik meestal 2 dove vingers.  Mijn wijsvinger en middelvinger functioneren zeg maar niet heel goed.

Oei, en nu?
Inmiddels hebben we al de onderzoeken gehad, ik heb zelfs al een spuit in mijn ganglion gehad. Hiermee probeerde de arts hem leeg te zuigen. Nou ik zal je vertellen, naast dat dit zonder verdoving ging, heeft het ook nog eens niet gewerkt. Ik heb nog steeds veel pijn aan mijn pols en volgens mijn arts moest ik geopereerd worden.

Die datum komt nu wel erg dicht bij, al is het gelukkig alleen maar mijn pols. Toch is het wel spannend, want ik word nu plaatselijk verdoofd in plaats van dat ik een ruggenprik krijg. Maar ook, hoe zal het herstel gaan? Moet ik echt voldoen aan 6 weken? Of ben ik eerder klaar? Zal de arts gelijk krijgen? of ben ik inderdaad naar 3 weken wel ongeveer klaar?

“Een operatie, is altijd lastig”

Operaties zijn altijd lastig, toch heb ik over deze gemende gevoelens. Ik ben blij dat hij komt, maar vind het ook wel lastig omdat je nooit weet hoe je uit de operatie komt. Ook is het niet 100% zeker dat je ganglion wegblijft. Lastig onderwerp dus.

Heb jij wel eens een ganglion laten verwijderen? 

xx Froukk

Eén reactie

  • Ali

    Geen ganglion (had ik echt nooit van gehoord) wel een andere operatie. Ik kan alleen maar aanraden, neem jezelf in acht. Vijf maanden na mijn operatie zit ik af en toe nog steeds lichtelijk uitgeput op de bank. Het kan schelen dat je een plaatselijke verdoving krijgt, ik was onder narcose. Veel succes en beterschap

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.