Travel

Op vakantie in eigen huis? Ik geef je 3 tips!

Vakantie vieren, niet iedereen gaat ook daad werkelijk op vakantie. En hoewel ik dat wel doe, heb ik dat ook niet echt elk jaar gedaan! Vandaag geef ik je een paar kleine tips waardoor het net voelt alsof je op vakantie bent! En dan niet de standaard tips, van ga naar de speeltuin oid. Nee tips waardoor ik het voor mijzelf een vakantie gevoel geef!

1. Op ontdekkingsreis!

Probeer in je eigen omgeving, of in Nederland op ontdekkingsreis te gaan. Waan je op plekken waar je het bestaan niet van weet. Sla eens met opzet rechts of links af en rijd bewust fout! Vaak als je bewust of onbewust verkeerd rijd kom je soms op mooie plekjes in je eigen omgeving! Zo weet ik ergens een plekje bij Gieten, waar ik enorm het gevoel heb alsof ik in Limburg ben! Een plekje om weg te dromen zeg maar.

2. Opruimen!

En dan bedoel ik niet alleen je afwas doen, nee ruim je huis groots op. Gooi extra veel weg, Zorg dat je huis leger oogt! De reden dat ik je dat laat doen is omdat je in een vakantie huisje of iets dergelijks altijd weinig spullen hebt! Door je huis ruimtelijker op te ruimen en minder spullen in het oog zet, lijkt het alsof je huis een soort vakantie huisje bent! 🙂 Zet persoonlijke dingen net even wat anders neer en het lijkt gelijk alsof je weg bent. Steek kaarsjes aan en eet wat je op vakantie ook zou eten! 🙂

3. Woning ruil!

Nadat je je huis gronding opgeruimd hebt kun je natuurlijk ook met je beste vriendin van woning ruilen! Extra leuk, aangezien je elkaar heel goed kent. Maar elkaars woning dan toch even andere koek is! Je waant jezelf helemaal in een ander plekje en dat is soms stiekem best wel fijn! 🙂 En hoewel ik dit nog nooit gedaan heb, zou ik het zo doen! Het lijkt me namelijk een super toffe manier van vakantie vieren!

Hoe vier jij je hometown vakantie? Laat het achter in de reacties hoe jij thuis vakantie viert! 🙂
xx Froukk

3 reacties

 • Marieke

  Wij blijven deze zomer thuis en we gaan inderdaad veel opruimen en plekken bezoeken waar we nog nooit geweest zijn. En thuisblijven is niet zo erg, want we hebben hier bos, duinen, strand, campings en terrasjes in de buurt. Hopelijk hebben we wel mooi weer. Alleen maar regen is natuurlijk wat minder fijn!

  • Froukje

   Ik hoop voor jullie dat het weer fijn is, het klinkt alsof jullie echt perfect wonen! 🙂 Fingers Crossed! En fijne vakantie! 🙂 x

 • Vincent Rondwijk

  Er zijn inderdaad genoeg manieren om je vakantie door te brengen in je eigen huis. Je kan inderdaad activiteiten plannen die je normaal niet zo snel zou doen. Woningruil is ook een interessante optie. Ik heb dit weleens gedaan met vrienden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.