Onrust en kalmte
Thoughts & Tips

Onrust en kalmte

Het is eind november al, de drukste maand van het jaar staat voor de deur. Ik voel de onrust, ik voel kalmte. Ik switch tussen beiden nog sneller dan een bas in een hardcore liedje.

Ik ben onrustig, kan niet aarden en merk dat ik niet alles op een rijtje heb van wat ik moet doen. En hoe erg ik mijzelf ook de schuld geef voor deze onrustigheid. Ik doe er bijna niets aan. Ik leef als een automatische piloot. Op standje automatisch, want dat werkt prima. Denk ik

Plottwist. Het werkt niet.

Hoe erg ik mijn best doe, heb ik momenten van ultieme kalmheid, en momenten van extreme onrust. Hoe komt het dat ik mij zo voel? Het lukt mij niet om een balans te zoeken en ik spring van hot naar her. Het kost mij kracht, energie maar levelen wil niet.

“Onrust, kalmte; Ik weet niet zo goed hoe ik mij moet voelen op dit moment.”

Waarom voel ik mij zo? Hoe komt het dat ik mij zo voel? Ik trek aan de bel, maar wordt daar misschien nog wel onrustiger/onzekerder door. Ben ik wel goed genoeg, voldoe ik wel aan wat er van mij verwacht word? Ben ik op het niveau waar ik nu zou moeten zitten?

Ik voel mij klein, onzeker en eigenlijk gewoon een muis. Kwetsbaar voor alles om zich heen. Hoe komt het dat ik mij zo voel? En met mij nog vele anderen. Natuurlijk weet ik dat er meer zijn. Ik voel het als ik naast je sta. Ik zie het in je ogen. En ik lees het in je berichten. Maar ik benader je niet.
Omdat ik niet weet wat ik moet/wil/ of kan zeggen.

Omdat ik niet weet wat ik zelf wil horen.

Ik weet het gewoon weg even niet.

Is dat okay?

xx Frouk

4 Comments

  • Vlasje

    Onthoud asjeblief dat niks moet, normen zijn verzonnen en hoe meer je zoekt, des te minder je meestal vindt. Start bij nul, bij je basis en jezelf en wat er echt toe doet, als dat klopt is de rest een peuleschil.
    Hug

  • Soek

    Klopt, ik heb dat gevoel ook meerdere keren per dag. Vooral als ik geleefd word door anderen, terwijl ik dan ook wel eens denk: waarom haasten voor anderen? Wat gebeurt er voor iets erg als ik dat niet doe? Ik denk dat het wel weer goed komt, maar dat iets in mijn leven niet helemaal klopt. Misschien te weinig grip op de situatie en te weinig met mijn handen bezig nu. Jij komt er wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.