Travel

Ongemakkelijke momenten voor een vrouw – Londen VS Rome

Nu ik dit jaar 2 keer ben wezen reizen zijn me wat momenten opgevallen, waarvan ik merk dat ze eigenlijk best wel ongemakkelijk zijn! De tweede keer was ik natuurlijk met Falco en we kwamen er al snel achter dat dit voor mannen anders is als voor vrouwen? Nieuwsgierig waar ik het over heb? Lees dan snel verder!

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Toch merk ik dat het soms ongemakkelijk kan zijn. Zowel alleen als samen. En dan heb ik het over reizen. Reizen is super leuk en ik kan er enorm van genieten! Toch bekruipt me tijdens het reizen soms een onprettig gevoel, vaak komt dit door mensen die staren. Mannen, Vrouwen iedereen. Maar het meest oncomfortabel vind ik het als mannen staren. Begrijp me niet verkeerd, even kijken is niet erg. Maar ik bedoel het staren van onder naar boven, blijven hangen op bepaalde hoogte en daarna naar je kijken alsof je een lust object bent.

Onprettig

Ik merkte het de afgelopen week, wij zaten samen in de tram. Ik had een degelijk shirt aan en een kort broekje.. Toch werd ik van onder tot boven opgemerkt door een man. Deze ging er voor staan en keek mij nogal verlekkerd aan. Ik probeerde het te negeren maar merkte dat ik het niet fijn vond. Waarom staarde die man naar mij? Wat was er zijn bedoeling mee en vooral wat voor gedachtens kwamen er in hem op. Ik voelde me niet fijn en gaf dit aan bij Falco. Die had zoiets nog niet ervaren en dat deed me toch wel denken dat het vooral gebeurd bij ons vrouwen. Hoe oneerlijk het ook mag zijn..

Best raar

Waarom is het normaal dat je als man (of vrouw) onvoorwaardelijk iemand aan mag kijken. Alsof die persoon een lust object is. Waarom is dat gewoon? Falco gaf aan dat hij dat zo goed als nooit deed. Ik zelf had ook nog nooit zo bewust iemand bekeken en bij mijn weten doen vrouwen dat minder?! Dus vroeg ik me daarna af, wat zorgt er dan voor dat die man dat wel mag/kan/wil doen? Ligt dat aan de opvoeding of is er iets mis in zijn hoofd? Ik snap het oprecht niet, maar merkte het al eens in Londen en nu dus weer. En eigenlijk ben ik er niet van gedient..

Maar ja, Wat doe je hier dan aan?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.