Gymnastics

Okselhaar bij mannen.. Scheren of geoorloofd?

Iedereen kijkt wel eens turnen op tv, super leuk om te kijken vind ik zelf. Het enige nadeel is dat als we naar de mannen kijken, dat het vaak mannen zijn met een dikke bos okselhaar. Op vele toestellen geen probleem, maar met ringen valt het op een of andere manier intens op.. Wat vind ik hier van?

De chinezen en japanners zijn hier extreem goed in.. De ene haar dos is nog groter dan de andere haar dos en iedereen die ik ken heeft er wel een mening over. De een vindt het helemaal niets en de ander vindt het wel oke. Meningen lopen veel al uit een en ik vond het tijd om er nu tijdens het EK turnen er toch even iets van te zeggen!

Mijn mening

Je hebt natuurlijk verschillende haardossen. Een klein beetje okselhaar is naar mijn mening best wel gangbaar. Het moet er een beetje verzorgd uit zien. De donkere dossen van onze chinezen en japanners zijn bij mij een no go. Ik vind dat echt by far gewoon niet charmant! Het ziet er naast enorm onverzorgd ook nog eens best wel on-smakelijk uit namelijk.

Wat ik dus echt niet snap is waarom mannen eigenlijk weinig tot nooit hun oksels scheren. Niet alleen binnen het turnen hoor, überhaupt random, altijd. Ik vind dat zo onverzorgd er uit zien eigenlijk. Het is eigenlijk in een bepaalde mate geoorloofd bij mijzelf. Een oksel mag best wat haar hebben hoor, maar wel verzorgd en met mate. Heb je nou donker haar onder je oksel? Alsjeblieft hou het dan een beetje bij? Zo’n dikke bos onder je oksel waar je een figuurtje in zou kunnen vlechten gaat gewoon weg echt te ver voor mij!

En bij vrouwen?

Vrouwen zul je tijdens het turnen niet snel met okselhaar zien. Iets wat ook niet zo gek is omdat de dames veelal met lange mouwen turnen. Mannen hebben altijd mouwloze pakjes eigenlijk. Er zijn wel vrouwen die een turnpakje hebben zonder mouwen maar ook deze dames scheren hun okselhaar gewoon weg.. Iets wat ik persoonlijk wel zo netjes vind.

Mijn conclusie is dus dat zowel mannen als vrouwen hun okselhaar wel kort tot weg mogen hebben.. Het lijkt frisser en netter!

Nu ben ik wel nieuwsgierig wat jij daar van vindt! Mannen wel of geen okselhaar op turnwedstrijden? Laat het weten in de reacties!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.