Nutella, hoe maak ik het zelf?

Ik krijg steeds de vraag wanneer ik mijn Nutella recept online zou komen. Nou mensen! Vandaag is de dag dat jij de meest lekkere variant van het meest lekkere smeersel ever gaat krijgen!

Benodigdheden:
– Keuken machine
– Oven
– 1 a 2 theelepels Vanille extract
– 100 gram Poedersuiker
– 150 gram Hazelnoten (zonder vel)
– Cacao poeder naar smaak
– Olijf olie indien nodig

Wat moet je doen:
– Rooster je hazelnoten in de oven op 190 graden. Zorg dat je dit ongeveer 11 – 14 minuten mooi bruin roostert. Houd het goed in de gaten want het gaat op eens super snel!

– Maal de hazelnoten in je keukenmachine, zo’n 5 minuten lang. Dit klinkt lang en je zult het ongetwijfeld een paar keer van de rand moeten halen. Maar het wordt vanzelf een gladde massa! Geduld is een schone zaak.

– Voeg de poedersuiker, vanille extract en cacao toe. Blijf mengen in je keukenmachine. Iets wat je veel zult doen.

– Elke keer moet je een beetje proeven. Smaak is belangrijk en ben je zelf baas over. Voeg indien nodig meer poedersuiker of cacao toe. Probeer niet te veel vanille extract toe te voegen. Een beetje te veel en het is niet meer te maskeren!

“De nutella is bijna klaar!”

– Mocht de Nutella erg droog zijn, dan kun je er een beetje olijf olie bij doen. Voeg dit ook toe op basis van dat je zelf fijn vindt. Dit is erg bepalend voor de structuur van de Nutella.

– Stop de nutella in een potje en het laat het geheel afkoelen in de koelkast zonder dop er op! Je kunt het inprincipe gelijk gebruiken en ongeveer een week lang bewaren in de koelkast!

Ik ben zelf enorme fan van deze Nutella, ik vind het lekkerder dan het origineel, puur omdat er veel minder suikers inzitten en het echt meer een hazelnoten smaak is dan de normale Nutella. De echte Nutella smaakt naar mijn inzien meer naar chocola dan naar hazelnoot.

Ga jij dit ook maken?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.