Coaching

Nieuwe trainingsperiode start vandaag!

Turnen is een van de mooiste sporten op de wereld, in het lesgeven gaat dan ook best veel tijd zitten in het plannen van een seizoen. Vandaag ga ik terug kijken op de eerste trainingsperiode van dit seizoen en vooruit kijken naar de komende trainingsperiode!

Terugblik
3 weken lang hadden we een OP of te wel een Opstart Periode. Hierin deden we veel kracht, conditie en basis dingen. De meiden konden in alle rust terug komen op niveau en hadden tijd om elementen van vorig jaar op te pakken. Deze periode was ook de tijd voor nieuwe basic programma’s zoals een warming-up op muziek.De nieuwe warming-up werd ten harte genomen, goed gekeurd en strak uitgevoerd, iets wat altijd fijn is zo aan het begin van het seizoen.

Ik ben tevreden over de opstart periode. Het was een effectieve en fijne periode, de meiden hebben hard gewerkt en ik merk dat ze bijna zijn waar ik ze wil hebben qua instelling, fysiek en basis!

Komende periode
De komende periode wordt een BOP, een Basis oefeningen periode. Eigenlijk zegt dit al best wel veel. In deze periode gaan we zorgen dat de minimale wedstrijd oefeningen er zo goed mogelijk in komen te zitten.
Dit betekend voor de keuze, alle elementen die alle regeltjes vervullen. Een vloer oefening met de juiste series en gymnastische combinaties om aan die regeltjes te voldoen. Zodra de turnster dit beheerst zal zij beginnen met basisoefeningen draaien. De tijd die over is kan ze besteden aan nieuwe elementen om haar D-score te upgraden! Hierdoor zorg ik dat de turnster ongeacht hoe of wat, altijd een oefening kan turnen met alle vereisten er in. Iets wat voor de turnster wat meer rust moet creëren!

” Nieuwe trainingsperiode, nieuwe kansen. ”

De kracht schema’s worden weer aangepast in een nieuwe periode, hierdoor blijf je de lichamen van de turnsters steeds opnieuw uitdagen. Iets wat goed is volgens Nick Ruddock! Zijn motto over kracht training is, als het ze niet uitdaagt heeft het geen zin om te doen! Een motto waar ik mezelf ook aan vast probeer te houden, het moet niet te makkelijk zijn. Als ze zingend er door heen gaan, was het te weinig uitdaging!

Hoe zien jouw periodes er uit?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.