Coaching,  Gymnastics

Nieuwe seizoen komt er aan, hoe bereid ik me voor?

Het nieuwe seizoen staat bijna weer voor de deur. Hoe bereid ik me voor? En vooral hoe zorg ik dat het seizoen lekker van gas kan gaan bij de eerste training? Ik vertel je er meer over!

Een goed begin is het halve werk, dit betekend dat de planning, trainingsprogramma’s, warming – up en de krachtprogramma’s zo goed als klaar zijn. Het betekend dat alles zo goed als klaar is om te starten, maar hoe doe ik dat?

Het eerste is zorgen voor een planning, de jaarplanning, met alle wedstrijden en belangrijke momenten voor de turnsters.
Hier in ga je periodiseren en zorg je dat het jaar goed is opgebouwd. Duidelijkheid over periodes is belangrijk voor de turnster en haar voortgang.

Warming up en kracht. Elk jaar pak ik het anders aan, al is de warming – up standaard op muziek. Dus die moet gemaakt worden! Voor kracht weet ik inmiddels wat wel werkt en wat niet bij mijn turnsters en daar kan ik komend seizoen op in spelen. Dit betekend kracht en conditie, verdeeld over de periode’s. Warming up muziek word nu gekozen en dan is het ‘simpel’ een kwestie van bewegen op muziek!

De periodisering is essentieel, plus hoe je de trainingen vorm gaat geven. Denk hierbij aan tijdsplanning verdeling en programma’s. Daarnaast ga je verder met de leerlijnen om te zorgen dat die weer op scherp staan en helder zijn! De diploma’s moeten klaar liggen en de e-mailtjes ingesteld! Zo kun je in de juiste week voldoende de deur uit sturen zodat iedereen op de hoogte is.

“Niet alleen dat moet je voorbereiden, er is nog meer voor het nieuwe seizoen!”

Vergeet namelijk niet de niveau, groeps indeling klaar te zetten maar ook de muziek klaar te hebben. Denk hierbij aan  dat de muziek geknipt is, piepjes ervoor heeft etc!

Wat is jou voorbereid essential? Laat het achter in de comments!

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.