Coaching

Nieuwe club, nieuwe manier van lesgeven?

Zoals jullie vorige week dinsdag konden lezen heb ik vanaf september een nieuwe club! Super leuk, maar tegelijk ook erg spannend. Ik stap hier natuurlijk iets ouder in en heb inmiddels meer ervaring. Ga ik nu dan ook anders lesgeven? Stap ik er volledig anders in of pak in dingen hetzelfde op?! Vandaag vertel ik het je!

De structuur die ik bij de vorige club moest opbouwen, is bij deze club niet anders.
Hoewel de vorige club het niveau van erg laag begon is het niveau hier wel om over naar huis te schrijven, het is een stukje structuur wat hier in moet. Iets wat ik niet anders zal gaan doen bij de nieuwe club en hier.

Wat ga je nog meer gelijk houden?

De manier hoe ik een seizoen opbouw. Mijn jaarplanning, tijdsplanningen en krachtschema’s. Waarom? Omdat ik weet hoe het werkt, of het werkt en wat ik er mee kan behalen. Ik heb het in alle rust uit kunnen testen met conclusie dat het toch wel een goede manier is.. Nu is iedere trainer hier anders in. Dat begrijp ik goed. Ook zal ik het aan moeten passen op de sporters. Elk niveau en elke sporter is anders. Dus 100% gelijk zal het nooit worden!

Wat ga je absoluut anders aanpakken?

De manier hoe ik er in zal staan. Ik heb een belangrijke functie van turncoördinator. Dit betekend dat ik de trainers om mij heen ga aansturen en de zak van en naar het bestuur namens de trainers op pak. Ik zal alles zakelijker aanpakken en de deur niet te ver open zetten. Ik wil iets minder emotioneel er aan komen te hangen. Hierdoor zal het voor minder moeilijkheden op dat gebied komen. Daarnaast wil ik graag dat het contact met de sporters oppervlakkiger zal worden. Ik zal mijn prive weinig tot niet delen en ook dit moet het makkelijker maken!

Hoe doe jij dat, bij een nieuwe club? Gooi je het roer helemaal om?
Laat het weten in de reacties!
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.