Updates

My road to recovery – Slow and steady

Een nieuwe maand, nieuwe kansen. Het is inmiddels juli en volgende week ga ik weer beginnen bij de fysiotherapeut! Je zult je vast afvragen hoe het inmiddels een maand later gaat en doordat ik verplicht 3 weken geen fysio mocht hebben kan ik je nu best al een update geven! 🙂 Lukt het mij om alles slow en steady te doen?

De afgelopen weken gingen best rustig. Eerst vooral trainen met mijn fysio, we werkten het cardio gedeelte op en werkten aan mijn kracht. Want geloof het of niet, ondanks dat ik hard werk binnen het turnen, was mijn spierkracht links volledig weg! Ik ben zo onstabiel en wiebelig! Niet normaal!

Onbeperkt fysiotherapie was op!

Op 14 juni was mijn onbeperkte fysiotherapie op. Helaas een jaar lang heb ik er goed gebruik van kunnen maken. Maar nu was het helemaal op. Het is dan voor je verzekering beter dat je eerst 3 weken er uit gaat om daarna met je eigen pakket te kunnen starten. Toevallig viel dat gelijk met mijn fysiotherapeut haar vakantie. Iets wat dus fijn te combineren was.

Maar in die weken heb ik niet stil gezeten. Ik heb mijn kracht thuis wat opgepakt en ben 1 keer in de week (net als bij de fysio) op de fiets gestapt. En hoewel een hometrainer veel makkelijker is dan een gewone fiets heb ik me toch aan de 13-15 km gehouden. Een best einde moet ik wel zeggen. Op de hometrainer heb je niet zoveel last van tegenwind namelijk! 😉

Rust houden?

Het is in mijn geval wel een dingetje om genoeg rustig aan te doen. Ik heb al snel de neiging om te snel te gaan en moet eigenlijk veel meer rust houden. Slow en steady is het betere werk, maar dat lukt helaas niet altijd!
Toch ben ik niet geheel ontevreden over mijn huidige voortgang! Ik merk dat mijn benen sterker worden en kan weer iets van sport doen (al vind ik fietsen niet echt een sport). Dus he! het is een begin en nu de uitdaging om de voortgang bij te houden en niet er over heen te gaan!

tot volgende maand!
xx Froukk

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.