Updates

My road to recovery – Krampachtige start

Vorig jaar op de maandag en vanaf dit jaar op de vrijdag! Ik neem je mee in mijn weg naar herstel! Na een langdurige blessure van al 5 jaar ben ik vorig jaar 2 keer geopereerd. Het ziet er goed uit en zoals het nu lijkt hoef ik niet weer. Maar hoe gaat het dan nu? na een dikke maand in het nieuwe jaar al. Gaat alles zo soepel en gesmeerd of heb ik een krampachtige start? Lees dan maar even verder 😉

Fysiotherapie

Ik ga braaf 2 keer per week naar de fysiotherapeute. Ik ben best tevreden hierover. Het gaat volgens de fysio echt super goed! Natuurlijk vind ik het veel te traag gaan allemaal dus ik ben iets minder snel tevreden.
Ik kan inmiddels wel ook fietsen op de hometrainer aan mijn behaalde resultaten lijstje toevoegen! Nog niet ultiem lekker maar het lukt! Buigen gaat ook steeds beter al is dat nog best pittig. Door middel van bepaalde oefeningen lukt het bijna om hem plat te krijgen. Het lukt mij nog niet alleen, maar he! het is een begin! 🙂 Lopen gaat steeds beter op de loopband, ik schijn voor het eerst in mijn leven goed te lopen. Iets wat ik best hilarisch vind eigenlijk..

Gaat het echt allemaal goed?

Nee, dat is nog niet het geval. Ik heb in mijn hele been veel kramp steeds, iets wat enorm veel pijn doet.
Eerst dachten we dat het vooral een spier verkramping zou zijn. Maar het kon ook wel eens aan een te kort van een bepaalde vitamine liggen volgens de fysio. Daar ging ze niet vanuit maar het zou kunnen. Toen we het daar over gehad hebben bleef dat de hele dag wat aan mij knagen waarop ik ‘s middags de huisarts heb gebeld. In overleg met hem en na denken over mijn huidige situatie mocht ik die dag er na al bloedprikken!
Je moet vaak een week wachten voor de uitslag maar de dag na het bloedprikken had ik al telefoon! Even twijfelde ik of het dan überhaupt wel oke was. Maar ik had inderdaad een vitamine te kort, niet ernstig maar het zou wel veel verklaren aldus de assistente.

Vitamine tekort!

Ik heb dus een Vitamine te kort. Deze vitamine is de vitamine D. Niet extreem schadelijk maar wel de veroorzaker van mogelijk mijn krampen in mijn been, mijn vermoeidheid en futloosheid! Vandaag heb ik gelijk mijn vitamine kuur opgehaald en moet nu elke week een ultiem ranzig goedje opdrinken. Maar alles voor een goed doel!
Na deze maand moet ik nog 1 maand een kleine dosis nemen per week en daarna moet ik in principe klaar zijn en met standaard vitamine supplementen toe kunnen!

Ik ben blij dat het meevalt en dit waarschijnlijk de oplossing is. Je gaat toch snel doem denken op het moment dat iets niet hersteld zoals het zou moeten. Ik ben al gauw bang dat het weer mis is en moet eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik dat zo goed zal trekken als de vorige keren.

Opgebrand?

Ik voel me een beetje opgebrand qua herstel. Ik wil graag fit worden en er dan voorlopig af zijn. Want hoe fijn ik mijn fysio ook vind. Ik heb het wel even gehad met herstellen. Maak je niet druk, ik zet wel door omdat ik weet wat het doel is. Maar ik moet mezelf er wel heen schoppen. Ik loop natuurlijk al wat jaren van en naar de fysio voor verschillende klachten. En kan je nu eerlijk toegeven dat ik wel een beetje “leeg” ben qua energie om vol overgave te werken aan herstel.
Nu klinkt het misschien net of ik niet wil herstellen maar dat is niet het geval! Dat wil ik juist heel graag. Ik wil gewoon er vanaf zijn om er mee bezig te zijn. Niet meer na te hoeven denken, niet meer elke dag rust zoeken en vooral vrij kunnen bewegen!

Het komt wel, ik heb steun om mij heen en dat is belangrijk voor me.
Time will help!

xx Froukk

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.