Updates

My road to recovery – And so it begins! Opnieuw?

21 maart was het 5 jaar terug, 22 april een jaar geleden. En toch lijkt het alsof mijn hele leven voor het eerst weer op zijn kop ligt. Want hé, het zou nu inmiddels wel over mogen zijn toch? Ik ben het helemaal met je eens en toch kan ik je vertellen dat het niet zo is. Vorige week zat ik in mijn zevende ziekenhuis. Met mijn zesde arts. Waar gaat dit mis? Begint alles weer opnieuw? Of is het nu klaar?

Ik had een reden dat ik naar die arts ging, er was namelijk die maand ervoor een arts die beweerde dat er niets met mij aan de hand was.(lees het hier!) Nu in Assen had deze arts, gelijk door dat het niet klopte. Ik had het strekken en buigen allang zelfstandig en goed moeten kunnen doen. Ook was de pijn die ik voelde niet goed. Lange afstanden had ik al makkelijk moeten kunnen doen en opzwellen mocht mijn knie niet meer doen.

Omdat ik vorig jaar 2 keer geopereerd ben, is het niet echt een directe optie om gelijk weer een operatie te doen. Daarom vond mijn arts dat we eerst een MRI moesten doen, hij hoopt dat daar dan uit komt dat het alleen maar ontstekingen zijn, dan is mijn probleem zo opgelost. Mocht daar iets anders zichtbaar op zijn (of niets), dan lijkt het hem beter dat we toch nog een operatie doen.

Hoe opnieuw de molen ingaan, voelt?

Ik wist diep van binnen na het vorige gesprek met de arts in Winschoten al dat er meer was. Deze uitslag kwam niet geheel onverwachts. Wel ben ik door Winschoten enorm gaan twijfelen aan mijn gevoel. Ik wist niet meer zeker of dat wat ik voelde dan wel terecht was. Dat werd me namelijk eerder ook voorgehouden en ik merkte dat ik zelf enorm twijfelde aan mijn lichaam. En dan te bedenken dat ik eindelijk weer wat meer vertrouwen kreeg in mijn lichaam.

Het is dan ook fijn dat deze arts bevestigde wat ik al die tijd voelde. Het was geen leugen, mijn lichaam deed dat echt. Dit zorgde lichtelijk voor een emotionele achtbaan. Gelukkig is het nu tijd om weer vooruit te kijken, rustig aan te doen.

18 mei heb ik MRI en 23 mei heb ik de uitslag daarvan. Daarna weet ik meer. Het is een spannende tijd maar ik denk dat we wel mogen stellen dat het relatief positief is dat er nu naar gekeken word. Op naar 18 mei zeg ik maar!

Tot over een maand! Dan kan ik jullie groots updaten als het goed is!

xx Froukk

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.