Updates

My road to; Recovery #7 ~ Sneltrein

2016-04-23 18.05.51Het is inmiddels 14 en een halve week geleden dat ik geopereerd werd. Het klinkt zo lang geleden maar is tot op heden nog elke dag in mijn hoofd. Zoals elke recovery blog neem ik jullie ook deze keer weer mee in hoe het met mijn herstel en met mijn doelen gaat! Is het een sneltrein of loop ik vertraging?

Oke, Het gaat best goed mijn mijn knie, elke week gaat ie een stukje vooruit en word hij sterker! Iets waar de fysio echt enorm blij mee is. Het helpt mij enorm dat zij zo enthousiast is. Ikzelf ben nog steeds niet helemaal zen met de situatie. Het is vermoeiend en ik merk steeds meer dan mijn energie aan het uitpuilen is.. Ik moet het kwijt en kan die extreme hoeveelheid nog niet kwijt in de minimale beweeg mogelijkheden.

Hoe gaat dat bewegen nu?

Het bewegen gaat vooruit en ik kan en mag fietsen en wandelen inmiddels. 2016-07-22 12.13.31-2Helaas mag ik nog geen kracht doen. Ik kan dus alleen conditie opbouwen. Hoewel ik blij mag zijn met dat wat ik kan, absoluut. Merk ik dat mijn drang naar kracht training toe neemt. Mijn lijf mag wel wat weerstand op het kracht gebied krijgen.
Het fietsen gaat trouwens goed, mijn eerste tochtje die ik niet op een hometrainer had gemaakt was gelijk 5 kilometer! Daarna heb ik wel een aantal dagen spierpijn gehad en dat was natuurlijk te verwachten.
Het wandelen gaat me nog niet super gigantisch top af maar ook daar mag ik niet over klagen.

Gesprek met de fysio: ben ik een sneltrein?

Zoals ik jullie eerder al vertelde kan ik goed met mijn fysio overweg. We bespreken ook vaak hoe het gaat. Mijn fysio benadrukt ook eigenlijk elke keer weer dat mijn herstel hartstikke snel gaat. Mijn operatie zou eigenlijk 1,5 jaar duren om weer volledig fit te zijn. En zoals het nu nog steeds lijkt is dit rond december/januari al het geval! 🙂 Met dit soort gesprekken krijg ik weer de behoefte om hard te werken, ik heb per slot van rekening er geen zin in om langer bezig te zijn dan dat het nu gaat duren. De fysio drukt mij wel op het hard dat ik sneller wil dan dat ik ga en dat ik die sneltrein gauw moet gaan verlaten!
Naast het behandelen van mijn knie behandelen we ook mijn heupen, rug en schouders. Die hebben het zwaar te voortduren helaas. De fysio is positief en weet zeker dat dit niet lang meer pijnlijk is, iets waar ik wel blij van word. Ik moet namelijk toegeven dat die pijn heftiger is dan mijn kniepijn, iets wat voor een buitenstaander misschien lastig is te begrijpen.

img_9926What’s next?

De komende periode moet het conditionele sporten nog een beetje opgewerkt worden, ook de knie strekking moet nog beter. Dit wil niet altijd in verband met de spierpijn in mijn kuit en bovenbeenspieren.
Als dat een beetje goed gaat mag ik snel beginnen met krachttraining, al zal dat ook wel met horden en stoten zijn in het begin. Nu het vakantie is hoef ik niet zoveel te werken. Maar als het seizoen begint kan het wel eens zijn dat ik al meer kan dan ik eerst kon.
Mentaal komt het zwaarste denk ik nu pas. Het remmen op bepaalde vlakken en het doorzetten op de andere vlakken. Het is een uitdaging maar ik kan niet meer wachten om volle bak te gaan!

Hoe ga jij zo’n uitdaging aan? Heb jij een geheim om hier optimaal van te genieten?

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.