Updates

My road to recovery #6 ~ Goals

2016-04-23 18.05.51Vandaag is het dinsdag en het is 81 dagen gelden dat ik geopereerd ben. Hoe gaat het nu? Kan ik me wat redden, wat zijn mijn doelen en Goals. En hoe gaat het bij de fysio? Je leest het allemaal in mijn 6e artikel van de My road to recovery!

Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

Zoals je weet ga ik nu naar de Fysiotherapeut. De ene behandeling is niet zoals de andere. Dit heeft te maken met het feit dat mijn hele lijf reageert op mijn knie. Zo had ik 2 weken terug een behandeling die totaal niet op mijn knie was gebaseerd maar op mijn heupen, rug en schouders. Als de rest van mijn lijf niet OK is, dan gaat mijn knie ook niet vooruit..
Mijn heupen en schouders hebben het meeste van deze 3 te voortduren. Mijn heupen hebben de neigen al sinds ik klein ben om scheef te gaan staan. Ik ben enorm hypemobiel dus ik voel dit altijd veel te laat. Met als resultaat dit keer een vast geslopen heup/bilspier. De fysio heeft dit los gemaakt, een pijnlijke behandeling met als resultaat een losse spier en een giga blauwe bil.. Dag lekker zitten!wc2

Mijn linker schouder is enorm pijnlijk en hard. De spier die je boven op je schouder hebt hoor je te kunnen indrukken, nou dat kan bij mij dus absoluut niet. Deze spier is enorm hard en moet elke week los gemaakt worden in de hoop dat hij weer ontspant. De reden dat hij zo hard is komt omdat ik met die arm nog op krukken loop. Dit zorgt er voor dat mijn schouder elke keer met lopen een soort van overbelast word.
Door te masseren van trigger points weet mijn fysio mij elke keer enigszins te ontspannen. Helaas krijg ik er ook veel hoofdpijn van, deze spier loopt door naar je nek en hoofd. Of te wel een vervelende kwestie.

Buigen en strekken gaat erg goed. Ik kan zelfs inmiddels al 5 seconden op mijn linker been staan zonder hulp middelen. Dat is echt wel al super. Zo super zelfs dat de fysio het tijd vond voor de volgende stap!

Goals

Ja hoor, ik mag eindelijk beginnen op de hometrainer met fietsen!! Yes, dit was echt een doel! Ook de fysio is hier enthousiast over. Ik kan namelijk door middel van fietsen mijn bloedsomloop een extra stoot geven waardoor het herstel uiteindelijk beter zal gaan.
De eerste keer was wel erg lastig trouwens, het viel enorm tegen om een beweging te maken die ik al jaren maak. Bijzondere gewaarwording weer. De reactie is fijn na die tijd. SPIERLEUK! yes, dat is zo intens lang geleden! Heel prettig. Vanaf nu gaat alles beter hoop ik!
De komende weken zal in het teken staan van fietsen opbouwen. Daarna op mijn eigen fiets met een zeer lichte weerstand fietsen.  Ook zal ik mogen beginnen op de loopband te lopen.  En ik hoor je denken, jou kennende loop je dan alles al zonder krukken. Zolang ik een bepaalde afstand niet lekker kan lopen op de loopband zal dat niet mogen helaas. Ik vind het op zich wel fijn zo’n stok achter de deur.. Dit helpt mij om niet te snel te gaan in elk geval.
Leuk!
Zoals je leest gaat het best goed vooruit. Hoewel de knie nog niet mooi recht wil gaat buigen al veel beter en is de fysiotherapeut enorm enthousiast. Ik kan dus ook niets anders doen om enthousiast mee te doen. Erg fijn!

Dus wie wil er binnenkort met mij een blokje om te fietsen?? 🙂 Ik ga niet snel, maar he! het is wel gezellig 🙂

XO Frouk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.