Updates

My road to recovery #3

Bewegen, mijn hele leven staat in het teken van bewegen. In de ochtend, in de middag en ‘s avonds. Dag in en dag uit. En eerlijk? ik hou er van! Ik ben blij dat mijn ouders voor een opvoeding hebben gekozen waarbij sport hoog in het vaandel staat.

Dit ben ik niet, deze foto vond ik online ❤️ cute!

Nu ik stil lig.. En nog 3,5 week door moet oefenen om goed te kunnen staan. Realiseer ik me enorm, hoe blij ik mag zijn dat ik mag en kan sporten!
Stil zitten is gewoon niet mijn ding. Ik zou niet iemand kunnen zijn die niet sport. Ik maak (op dit moment na) elke dag een handstand en probeer op wat voor manier die 30 min van bewegen per dag te halen! Ik heb behoorlijk wat sporten uitgetest; zwemmen, korfbal, paardrijden, dansen, schaatsen en hardlopen. Maar ik was ook erg fanatiek met gym natuurlijk! Dat gymmen werd turnen en later is daar acrogym en groepsspringen bij gekomen.

Mijn ouders hebben mij altijd gesteund, zelfs nu met mijn knie staan ze voor me klaar. Ik kan op ze terugvallen in mijn beste en slechtste tijden. Ik zorgde er zelfs voor dat mijn slaapkamer netjes was, anders mocht ik niet naar trainen.

Veel ouders zien sport niet meer als een prioriteit. Een kind krijgt zwemles omdat het anders verdrinkt. Daarna liever 1x in de week sporten of nog liever gewoon niet sporten. Kijk als kinderen nu de hele dag verder buitenspelen. Ik snap dan misschien een beetje dat je als ouder kiest om niet te sporten. 

Lieve ouders; WORDT WAKKER!

We leven in een tijd van digitaal plezier, kinderen zitten stiller dan ooit.  Hoe meer kinderen er stil zitten en weinig bewegen hoe groter de kans op overgewicht is. Wat heeft hier nog meer mee te maken? Klik dan Hier voor mijn blog over bewegen met kinderen.

Ik merk nu ik 3,5 week stil zit dat ik een beetje zwaarder begin te worden. Volkome normaal. Niet veel bewegen is minder verbranden dan normaal. Ik doe wel braaf elke ochtend mijn buikspieren sessie, maar dat volstaat niet met een full body workout. Naast dat kleine beetje beweging van mij probeer ik mijn eten stabiel te houden, veel fruit, veel water met een smaakje. 

Het lukt me niet altijd even goed. En naast al mijn hersenspinsels ga je (in mijn geval) dankzij deze blessure en dat wat er bij komt kijken toch nadenken. Wie ben ik en wat doe ik? En vooral;

Wat zegt het sporten over mij?

XO Frouk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.