Updates

My road to; Fit worden ~ Terug bij af?

Terug bij af?Het is maandag en na een tijdje afwezigheid ga ik jullie updaten hoe mijn weg naar Fit gaat.
In juni dit jaar heb ik mijzelf een aantal doelen op mijn schoot geworpen, deze doelen zouden er voor zorgen dat ik me fitter ging voelen en dat ik wat kon afvallen.
Nu heb je vorige week gelezen dat het wat minder goed met me gaat, wat voor effect heeft dit op mijn doel om fit te worden? Ben ik weer terug bij af?

Mijn Passieve doelen

* Waterdrinken
Elke les avond drink ik mijn 0,75 liter fles 1,5 keer leeg. Daarnaast drink ik thuis 2 grote glazen water. Dus ik zit op zo’n 1,75 liter water per dag. Dat gaat dus behoorlijk vooruit de vorige keer lukte mij dit nog maar met 1 liter. In Oktober wou ik op 2 liter zitten en daar kom ik nu aardig bij in de buurt! Yes!

* Meer fruit etendsc_0319
Op het moment van schrijven gaat dit wat minder, ik eet voldoende bananen, maar appels en andere soorten fruit heb ik al even niet meer gehad. Echt boodschappen doen is ook nog niet aan de orde geweest. Leerpuntje!

* Minder vlees eten
Dit gaat me steeds beter af, als ik bij anderen eet dan eet ik vlees gewoon mee. Ik vind het ook nog steeds lekker, maar minder eten voelt toch beter. Wel vul ik dit aan met vitamines etc, don’t worry. Het gaat goed.

Actieve doelen:

* Elke ochtend een wii-workout
Zoals ik de vorige keer al vertelde is 2 keer in de week fysiotherapie en het lesgeven al behoorlijk fysiek zwaar. Hierdoor heb ik ’s ochtends nog niet de puf om hard te trainen. Ik moet van de fysio ook rusten en mag wat kleine oefeningetjes thuis doen. Moet dit beter? ja eigenlijk wel, helaas werkt mijn knie hierin tegen.

* Elk weekend iets actiefs!
Tot nu toe heb ik elk weekend extra lesgegeven. En dit is behoorlijk intensief. Ook de nachtjes werken vallen me nog een beetje zwaar lichamelijk. Hierdoor ben ik nog niet echt pumped geweest om op zondag te gaan fietsen o.i.d.
Ook dit zou veel beter moeten gaan dan dat het nu gaat. Lichtelijk teleurgesteld omdat ik weet dat het beter moet.

* Buikspier-app
Tot op heden heb ik nog geen goede buikspier-app gevonden. Mocht je een idee hebben help me door dat in een reactie hieronder te plaatsen!

* Vroeg op bed.
Inmiddels kan ik zeggen dat ik al 3 avonden achter elkaar tussen 22.00 en 23.00 ga slapen. Ik ben extreem moe op dit moment dus zodra ik ’s avonds niet hoef te werken of te vergaderen ga ik vroeg op bed.! Good job! Nu nog volhouden!DSC_0415 (2)

Conclusie:

Het is behoorlijk lastig om goed met mijn lijf bezig te zijn als het eigenlijk niet zo goed met mijn lijf gaat. Ik laat dit rustig op zijn beloop gaan en hoop dat gaande de komende tijd het beter zal gaan.
Ik zou het super vet vinden om in december een goed ritme van dingen te hebben en in januari volle bak bezig te kunnen met sporten etc. Dit is allemaal afhankelijk van mijn knie en kan ik niet voorspellen.

xx Frouk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.