Christmas

☃ ♪ My favorite christmas music! ♪

In mijn december reeks van artikelen schrijf ik leuke artikelen waar ik gelukkig van word. Kerst is de meest prettige tijd van het jaar en ik neem jullie mee in mijn heerlijke kerst wereldje!
Vandaag ga ik het hebben over mijn favoriete muziek rond kerst. Ik hoor al mijn vrienden al roepen: “Rond kerst? je luistert dit het hele jaar!”. Dat is wel een beetje waar haha.
Rond de kerst staat of  Skyradio’s christmas station aan of mijn eigen muziek via Spotify of een CD. Maar welke muziek vind ik nu het leukst?

Ik ga jullie mijn top 25 van favoriete nummers vertellen! Onder aan het artikel kun je de link naar de spotify list en mijn youtube lijst vinden. We beginnen bij nummer 25 en bouwen de spanning op als we langzaam naar nummer 1 gaan! Ben je er klaar voor?

Here we go!

☃ #25 Pentatonix ~ Hark! The Herald Angels Sing

Dit nummer is van The Pentatonix, een super funky versie van Hark the herald angels sing. Deze plaat kon niet ontbreken in de top 25, al zullen vele dit nummer niet kennen!

☃ #24 Brenda Lee ~ Rockin Around The Christmas Tree

Dit nummer is vooral leuk omdat het zo oud klinkt, Oldskool chirstmas music. Lekker vrolijk, het geeft sfeer! Ik word er blij van en vind dit een heerlijk typical nummer voor kerst!

☃ #23 Dee ~ This Christmas

Dee heeft een mooie stem! Ze zingt puur en prachtig. Dit nummer vind ik fijn om naar te luisteren! Genieten!

☃ #22 Michael Bublé ~ All I Want For Christmas Is You

De eerste keer dat deze top artiest in mijn top 25 staat. Michael is geweldig met zijn kerst album. Dit jaar neemt hij geen kerstspecial op helaas. Maar zijn nummers blijven bestaan dus dubbel genieten! 🙂
Dit nummer is wel erg bijzonder. Het merendeel vind het origineel mooier dan deze, maar ik vind deze veel intenser dan het origineel!

☃ #21 Pentatonix ~ The First Noel

Dit nummer zal vaker voorkomen in deze lijst. Wel is het voor de Pentatonix de hoogste notering. Ze zingen mooi en leuk, en dit nummer is zeker vet!

☃ #20 Do ~ Everyday Is Christmas

Dit nummer staat ook op mijn MP3 Speler, een heerlijk fijn nummer van onze eigen DO! Super gezongen, mooie stem en een super lekker nummer 🙂 Ik hou er van!

☃ #19 Mary J Blige Ft. Jessie J ~ Do You Hear What I Hear

Dit nummer vind ik gewoon weg prettig om naar te luisteren, het is een mooi nummer met een fijne sound. Ik vind dit altijd een nummer wat ik mee zing en afluister! Twee belangrijke redenen om dit nummer in deze lijst te zetten!

☃ #18 Bing Crosby ~ White Christmas

Super oud! Dit nummer heb ik zelfs op LP! en ik moet bekennen dat hij op LP wel het aller gaafste is! Dan kraakt de achtergrond er ook nog over. Genieten! Het is een fijn nummer en ik word er blij van 🙂

☃ #17 Shakin’Stevens ~ Merry Christmas Everyone

Nog een golden oldy! Een heerlijk nummer, net wat sneller en lekker vrolijk! Het is een leuk nummer met een fijne sound! Dit nummer mocht natuurlijk niet in mijn top 25 ontbreken! 🙂

☃ #16 Band Aid 30 ~ Do They Know It’s Christmas (2014)

Dit nummer is vroeger al een keer opgenomen. In 2014 nog een keer voor het goede doel! Ik vind het gebaar geweldig, maar het nummer ook! Het is prachtig gezongen, beide versie’s trouwens. Deze vind ik wel het mooist en daarom staat hij in de lijst!

☃ #15 Michael Bublé ~ I’ll Be Home For Christmas

Michaels nummers zijn genieten, elke keer weer. De een nog mooier dan de ander, maar dit nummer hoort zeker thuis in mijn top 25. Dit nummer staat ook op de mp3 in de auto. Mijn ritjes naar Friesland en terug staat deze wel in mijn favorieten lijst voor in de auto! Genieten!

☃ #14 Faith Hill ~ Where Are You Christmas

Faith Hill heeft eigenlijk veel te weinig bekendheid gekregen voor haar kerst nummers gekregen. Ze zingt ze super goed met gevoel en deze nummers komen echt over zoals ze bedoeld zijn. Dit nummer is daar 1 van! Geweldig!

☃ #13 Josh Groban ~ The Christmas Song

Josh staat best vaak in mijn lijst vergeleken met de overige artiesten (niet vergeleken met Michael Bublé 😉 ) Zijn diepe stem brengt dit nummer erg mooi! Een artiest die mij voor zich heeft gewonnen met zijn kerst album! Heerlijk klassiek!

☃ #12 Josh Groban ~ O Holy Night

O holy night zul je vaker in mijn top 25 tegen komen. Ik vind dit een geweldig nummer en heb zelfs een playlist op mijn laptop met allemaal versie’s van dit nummer! Josh Groban is een geweldige artiest met een prachtige stem! Genieten!
christmas-1037394_960_720

☃ #11 Michael Bublé ft. Shania Twain ~ White Christmas

Ik kan trots vertellen dat ik al een aantal witte kersten heb meegemaakt! Gelukkig. Veel kinderen van nu kennen het gewoonweg niet!
Dit nummer is door Michael gezongen in combi met Shania Twain! Super mooi gedaan! Genieten!

☃ #10 Wham! ~ Last Christmas

Dit nummer staat voor vele “niet-extreme kerst idioten” vast hoger in de top 25. Ik vind het een super nummer. Maar de nummers die hoger staan vind ik superder 😉

#09 Michael Bublé ft. Thalia ~ Feliz Navidad (Christmas Special)

Het fijne aan dit nummer is dat ik de mix van talen zo leuk vind. Het Spaanse gaat me inmiddels zelf ook goed af bij dit nummer! (al heb ik geen idee wat ze exact zingt) Het is een fijn nummer die zeker op nummer 9 hoort te staan!

☃ #08 Céline Dion ~ Happy Xmas (War Is Over)

Ik denk qua tekst dat dit nummer het grootst denkt. War is over, het zou zo fijn zijn. Helaas is dit nog steeds niet over. Ergens in de wereld is altijd wel een oorlog. Hoe groot of hoe klein deze ook is. Het zou toch fijn zijn dat iedereen alles neer ging leggen met kerst.. 🙂

☃ #07 Michael Bublé ~ Have Yourself A Merry Little Christmas

Michael staat er best vaak in volgens mij, dit getuigd van mijn fan zijn! Ik vind hem super geweldig en dit nummer is natuurlijk weer uber kersterig! (

☃ #06 O Dennenband ~ Kerst Overal

Door de serie O Denneboom van vorig jaar ben ik van dit nummer gaan houden. Het is goed in elkaar gezet en tegelijk ook nog eens een mooi nummer. Jan Dulles begint en daar heb ik enorme zwak voor. Super fijn dat hij hier in zingt!

☃ #05 Sam Smith ~ Have Yourself A Merry Little Christmas

Sinds vorig jaar behoort dit nummer erg hoog in mijn top 25! Ik vind dat Sam een mooie stem heeft voor dit nummer. Het past bij hem en brengt een goede sfeer naar voren! Klasse!

☃ #04 Chris Rea ~ Driving Home For Christmas

Dit nummer draai ik altijd als ik voor de kerst richting mijn ouders ga, het is voor mij de perfecte voorbereiding op een fijn weekend met gezelligheid, humor en een fijn gevoel. Na 2e Kerstdag kom ik ook weer thuis en ook dan draai ik dat nummer in de auto. Fijne gevoelens! (ik draai hem ook wel eens buiten de auto hoor 😉 )

☃ #03 Josh Groban ft. Faith Hill ~ The First Noel

The First Noel is zeker op zijn plaats in de top 3! Wat een heerlijk nummer van deze 2 artiesten. Geweldig goed gezongen! Hier heb ik weinig aan toe te voegen!

☃ #02 Michael Bublé ~ It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

Mijn one time favoriete artiest! Michael zingt alle nummers super mooi! Dit nummer vind ik wel de mooiste! De muziek, zijn stemgeluid het is allemaal zo warm en intens 🙂 Genieten met en een hoofdletter!

☃ #01 Céline Dion ~ O Holy Night

Ik denk dat dit de mooiste versie van O holy night is die er bestaat. Ik vind het ook een van de mooiste liedjes omdat het zo dicht bij kerst ligt! Bij dit nummer kan ik me helemaal ontspannen!

christmas-1037140_960_720

Dat was mijn top 25 van kerstliedjes! Wil je ze nu beluisteren dan kan dat als volgt:
Je kunt me op Spotify volgen met deze playlist:

(kleine note; niet alle nummer staan op spotify, ik heb alternatieven opgezocht die ook gaaf zijn!)
Of via Youtube kun je het luisteren: Klik hier voor mijn youtube playlist!

Nu ben ik natuurlijk zeer nieuwsgierig wat jou top 5 aan kerst liedjes is! Zet hem hieronder in de reactie en de leukste reactie, krijgt de top 5 toegevoegd aan mijn playlist!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.