Christmas

☃ My favorite christmas movies!

Het is december en voor mij betekend dat vooral feest! De eerste paar dagen is Sinterklaas er nog, maar nu de goed heilig man uit het land is mogen we allemaal “officieel” met ons hoofd in de kerstboom hangen.
In plaats van dat hangen in de kerstboom kun je overigens beter op de bank hangen, voor de tv en lekker een film aanzetten. Mocht je nu nieuwsgierig zijn welke films ik het liefste kijk met kerst? Ik geef je mijn top 10 Favoriete christmas movies!

3072bfd523e22722db36e0ba0257d34bNummer 10 – The polar express

Het is kerstavond. Terwijl een jongentje in slaap probeert te vallen hoort hij het geluid van een trein. Wanneer hij naar buiten stapt ziet hij een gigantische trein, die de naam The Polar Express draagt. Een conducteur met een snor stapt uit een wagon en vraagt of hij op de trein wil stappen. Het jongetje twijfelt even maar springt alsnog op de trein, zo beleven hij en de andere kinderen een onvergetelijk avontuur.

Waarom vind ik deze film zo leuk?
Deze film kijk ik al zolang als deze op tv is, het is een film die ik samen met mijn broer en broertje altijd kijk. Toen ik klein was vond ik deze film erg spannend, maar tegenwoordig is het vooral genieten als ik er naar kijk. Een stukje jeugd sentiment voor een jonge dame als ik 😉

home-alone-1-v3Nummer 9 – Home alone 1

Met Kerst vertrekt de familie McCallister samen met een oom en tante en hun kinderen voor een paar dagen naar Parijs. Bij de McCallisters is het hele huis vol en terwijl iedereen koortsachtig aan het inpakken is hebben kevin en zijn oudere broer Buzz een kleine ruzie. Als Kevin boos wordt en zijn zelfbeheersing verliest, wordt hij voor straf naar boven gestuurd. De volgende ochtend vertrekt de familie vroeg, en vergeet in alle drukte Kevin. Iets wat hij niet erg vind, hij kan alles doen zonder dat zijn ouders dingen verbieden of vragen. Kevin stopt zich vol met zoetigheid en kijkt televisie zo lang hij maar wil en volgens mij hoef ik niet meer te vertellen 😉

Waarom vind ik deze film zo leuk?
Het is een klassieker en ik denk dat ik dan voor iedereen spreek. Ondanks dat je weet wat er gaat gebeuren is het elke keer weer ultiem lachen! 🙂

Nummer 8 – The Sound of music

In Salzburg wordt Maria postulante in de abdij Nonnberg, maar ze is niet erg geschikt voor het kloosterleven en ze krijgt van de moeder overste de opdracht als gouvernante mpw-55469te werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. De kapitein regeert zijn kinderen met militaire discipline, omdat zijn vrouw is overleden en hij niet wil worden herinnerd aan haar vrolijke manier van leven. Maria wil daar verandering in brengen en terwijl de vader enige tijd van huis is, leert ze de kinderen zingen en weer plezier in hun leven te hebben.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Iedereen kent deze film, Iedereen weet wat er gebeurd. Genieten elke keer weer en weken later zing je de liedjes nog! Deze film heb ik ook op LP en daar is de muziek nog beter! 🙂

Nummer 7 – Sissisissi_film_poster

De vijftienjarige Sissi gaat met haar moeder en haar zus Helene naar Ischl, waar de Oostenrijkse keizer Frans Jozef zijn verjaardag zal vieren. Aartshertogin Sophie, Frans Jozefs moeder, is van plan om tijdens het bezoek een gearrangeerd huwelijk tussen de keizer en Helene voor te bereiden. Voorafgaand aan de feestelijkheden ontmoeten de keizer en Sissi elkaar bij toeval. De keizer en Sissi maken een wandeling en worden meteen verliefd. Sissi weet op dat moment wel dat hij de keizer is, maar omgekeerd weet Frans Jozef niet dat het meisje met wie hij wandelt een prinses is, en nog wel de zus van zijn toekomstige verloofde.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Dit is een film van vroeger, heerlijk ouderwets net als the sound of music. Deze film keek ik altijd met mijn moeder!

1002004011719480Nummer 6 – A prinses for christmas

Jules Daly is een klokkenmaakster en zorgt na het overlijden van haar zus en zwager voor haar neefje en nichtje Milo en Maddie. Een jaar nadat ze de zorg van de twee kinderen op haar heeft genomen, staat daar ineens de butler van de familie van haar overleden zwager op de stoep. De familie wil dat Jules met Milo en Maddie de Kerstdagen komt doorbrengen in het kasteel. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Waarom vind ik deze film zo leuk?
Ik vind deze film echt het ultieme sprookje een prins, kerst, een bal. Heerlijk genieten. Daarnaast speelt hier natuurlijk mijn toekomstige man in, Sam Heughan. Perfecter kan het dan haast niet 😉

Nummer 5 – Love Actuallylove_actually_movie

Love Actually is een Britse ensemblefilm uit 2003 bestaande uit een reeks korte, elkaar overlappende verhalen. Het is een romantische komedie die zich afspeelt in de periode voor Kerstmis. In de film worden verschillende koppels en hun liefdesleven gevolgd die ieder op hun eigen manier liefde en vriendschap beleven.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Iedereen kent deze film, iedereen die hem kent weet exact wat er gezegd gaat worden. Het is een steengoede film! Eentje die weinig uitleg hoeft volgens mij 🙂

Nummer 4 – The Santa Clause 2

Scott Calvin is sinds acht jaar Kerstman en zijn trouwe elfen beschouwen hem als de beste Kerstman ooit. santa_clause_2Maar de Kerstman heeft problemen. Er blijkt een clausule te bestaan waaraan de Kerstman moet voldoen om Kerstman te kunnen blijven.  Hij moet een vrouw zien te vinden om mee te trouwen.  Terwijl hij probeert om zijn zoon Charlie op het rechte pad te krijgen en een vrouw te vinden. Wordt ondertussen de Noordpool overgenomen door een dubbelganger die alles veranderd.

Calvin wordt door de taakstraf van Charlie uiteindelijk verliefd op het hoofd van de school.  Na een mislukte poging om de Noordpool te redden, weet Calvin met Carol vlak voor middernacht op kerstavond te trouwen, net op tijd, zodat hij Kerstman kan blijven.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Liefde en kerst gaan zo lekker samen, deze film is daar een goed voorbeeld voor. Het is een fijne film met een mooi en liefdevol verhaal.

75a998ca4b6c3c7ec0c125298a330344718ac153Nummer 3 – A royal Christmas

Een jonge vrouw is verrast wanneer haar nieuwe verloofde een prins blijkt te zijn. Wanneer het koppel de kerstdagen doorbrengt in het kasteel in een klein Europese land, moet ze hard werken om geliefd te zijn bij haar schoonmoeder en komt ze erachter dat ware liefde alles kan overwinnen.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Deze film is de droom van elk meisje, je vriendje die een prins blijkt te zijn.  Lekkere vrouwen film 🙂

Nummer 2 – The holidaytheholidayposter

Amanda is een Amerikaanse vrouw met een altijd druk leven. Iris is een Engelse vrouw die de moed heeft opgegeven in de liefde. Wanneer ze elkaar online (via een site voor woningruil) ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken van huis en leven te wisselen. Beiden ontmoeten iemand, maar de dilemma’s zijn nog niet voorbij.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Ik vind deze film zo mooi, het verhaal is goed en het gaat over liefde.
Ja, ik weet het. Ik heb een zwak voor films met liefde er in. Ik hou gewoon van het ultieme liefdes verhaal vol met clichés. Deze film kijk ik het hele jaar door wel als ik even lekker echt wil ontspannen!

Nummer 1 – Blizzardblizzard_film

Jess Cameron is een meisje van 10 jaar oud. In het begin van de kerstperiode verhuist haar beste vriend Bobby. Op kerstavond is hij al een week weg en Jess is nog steeds aan het huilen. Haar ouders worden ongerust en haar moeder besluit om haar eigen tante Millie om hulp te vragen. Haar man is er minder enthousiast over, maar toch komt tante Millie vanuit Afrika. Ze besluit vervolgens om Jess op te vrolijken met een verhaal over een vriendschap.
Waarom vind ik deze film zo leuk?
Deze film heb ik via via, heel wat jaren terug, leren kennen. Een super mooi verhaal over vriendschap. Ik raad deze film echt aan om te gaan kijken! Geweldig!

all-you-need-is-love- christmas moviesBonus

En hoewel dit geen film is, maar iedereen het kijkt op kerst avond. – All you need is love
Het ultieme huil programma rond de kerst dagen. Ik vind het heerlijk om dit te kijken met een doos tissue’s.
Niet te veel poes pas gewoon lekkere Nederlandse tv!

Dat waren mijn favoriete films, Welke is jou favoriet?
xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.