Updates

My road to recovery – Een nieuw jaar therapie!

RecoveryNormaal op maandag, vanaf dit jaar op vrijdag; een road to recovery!
Vandaag geef ik je een update hoe het met mij en mijn knie gaat. Ook laat ik je weten hoe het bij de fysio gaat en wat de chirurg afgelopen maandag in het ziekenhuis zijn over mijn voortgang!

Nieuwsgierig?
Klik dan gauw verder!

Nou, de afgelopen maanden gingen niet allemaal van een leijen dakje. Het herstel valt me zwaar, zwaarder dan de vorige keer. Maar na een val in de douche en nog wat andere ongemakken kan ik zeggen dat ik inmiddels weer druk aan de gang ben bij de fysio. Nog niet extreem druk, maar het is een begin.

De fysiotherapeute

Ze heeft het vooral druk met mijn weer in mijn goede houding te krijgen. Alles staat scheef, trekt scheef en is stijf. Shockwave, dry needling masseren. ze doet oprecht alles om mij weer een beetje gereed te krijgen.
Het is enorm jammer dat ik dan een krappe dag nodig ben om weer stijf te zijn. Dit had ik graag wat langer gezien. Maar elke stap is er eentje en op de loopband kan ik inmiddels 10 minuutjes lopen! 🙂

Ik ben best tevreden met hoe het gaat en ook wel een beetje trots dat het nu zo snel gaat! Maar eerst ga ik jullie vertellen wat de chirurg zei!!

De chirurg

Aller eerst, mijn chirurg is niet lelijk en ik durf dan ook toe te geven dat ik het helemaal niet erg vind om langs te gaan bij hem! 🙂 Maar de krukken gaan vanaf nu helemaal weg. Ik mag gaan opbouwen met krachttraining en we gaan opbouwen richting hardlopen zelfs! Het littekenweefsel van een kant zal nog weg worden gehaald waarschijnlijk ergens rond de zomer en daarna is als het goed is de komende jaren helemaal klaar! 🙂

De flexie van mijn knie (buigen) is nog wel iets wat in de gaten moet worden gehouden. En ook de wond pijn moet binnen nu en 2 maand wel verminderen qua pijn. Als dat zo door gaat dan hoef ik niet weer terug te komen :)!

Ik heb nu al zin om naar de fysiotherapeute te gaan 🙂

Dit goede nieuws geeft me toch weer wat energie die ik best wel lang mistte. Nu is het alleen de kunst om niet te snel gas te geven. Gedoseerd opbouwen met een goede arbeid-rust verhouding.

Mijn lichaam is door alle pijnstillers qua weerstand verslechterd. Hierdoor is de kans sneller aanwezig dat ik ontstekingen krijg. Extra goed naar mijn lichaam luisteren is een must op dit moment!
Maar nu eerst -> Eat, sleep , Fysio, Repeat! en tot de volgende my road to recovery!

xx Froukk

2 Comments

 • evelyne

  Ai wat een pech. Ik kan niet terugvinden wat je precies hebt ? Mijn man ging 3x door zijn knie en zag erg af. Hij is alle keren wel goed herstelt dankzij de goede zorgen van de kinesist en natuurlijk een goede chirurg. Voetbal gaf hij op maar hij vond een liefde voor mountainbike en geeft zich volledig.

  Laat je hoofd niet zakken, je komt er wel !

  • Froukje

   Wat leuk! Ik ben nog opzoek naar mijn nieuwe sport, lastig iets.. ben inmiddels kraakbeen kwijt een binnenste knieband en zo goed als bijna mn hele meniscus!

   Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.