Misschien toch wel telefoon verslaafd? 5 tips om te detoxen!

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder telefoontjes en de mensen die dit wel kunnen zijn eerder bijzonder! Best gek eigenlijk, want het is maar een stom apparaatje. Ik merk dat ik mijn verslaving een beetje onder controle heb en daarom deel ik vandaag met jullie 5 tips om te minderen met je telefoon. Je kunt het zien als digitaal detoxen!

Tip 1
Ik denk dat dit de meest belangrijke tip van allen is. Zet alle meldingen uit! Van whatsapp, facebook etc. al je meldingen uit stellen. Dat geeft gelijk enorm rust en je zult minder snel naar je telefoon grijpen. Je ziet namelijk pas meldingen als je de app opent! Deze tip helpt mijn detoxen enorm!

Tip 2
Probeer je telefoon uit je slaapkamer te bannen! Minder telefoon bij je bed, is meer slapen en vooral een verbeterde nachtrust! Je hoofd is er namelijk niet bij als je telefoon naast je ligt. Daar komt bij dat het eerste wat je vaak doet als je wakker wordt, het kijken op je telefoon is. In plaats van even je geliefde begroeten.
Laat je telefoon lekker in de woonkamer liggen en koop een wekker om je wakker te maken!

Afkicken is super lastig. Maar als je echt wilt, dan kun jij dit!


Tip 3

Neem af en toe een weekendje telefoon rust, hiermee bedoel ik; telefoon uit en niet meer aankomen een x aantal dagen! Dit geeft je de rust die je zocht. Al snap ik best dat het niet gelijk een paar dagen lukt. Begin eens met 2 uur. En bouw dit langzaam op naar een dag. Van een dag naar nog eentje, zo heb je al snel een heel weekend!

Tip 4
Ruim apps op, dingen die je op je laptop of computer kunt doen hoeven niet op je telefoon. Verwijder deze dan ook! Je kan dit gewoon op je laptop doen of computer en dan scheid je het veel meer. Dus minder telefoon tijd! Daarbij zorgt het er ook voor dat je (meestal) werk en privé beter kunt scheiden! Ik denk dat deze tip het detoxen enorm helpt!

Tip 5
De laatste tip die ik voor je heb is de volgende; Maak 1 mapje aan, met al je communicatie apps. Whatsapp, Imessage,facetime etc.Alle overige apps doe je allemaal in 1 map. Met de meest ongebruikte apps als eerste. Hierdoor moet je best veel werk doen om een app te vinden. Dan is de lol van het “even” heen en weer scrollen al haast weer weg!

Ga jij in 2018 proberen om je telefoon vaker neer te leggen?

xx Froukk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.