Food

Mijn ultieme budget tips!

In Februari hebben Falco en ik een budget challenge gedaan, zoals vorige week aangekondigd zou ik vandaag mijn ultieme budget tips met jullie delen. Want naast dat we enorm gefaald zijn, hebben we er ook super veel van geleerd! Zit jij al klaar voor deze super tips?

Ga naar de markt!
Wij zijn er inmiddels achter dat de markt er voor zorgt dat je toch een aanzienlijk verschil kunt maken door niet kant en klaar de groentes etc. te kopen. Waar je nu voor een 400 gram minimaal € 1,20 voor betaald betaal je op de markt voor vaak het dubbele nog geen € 0,70. Daarnaast zijn de groentes ook verser, het enige nadeel hieraan is dat je ze echt nog zelf moet snijden!

Wees creatief met groentes
Heel veel mensen gooien groentes weg als ze niet meer voor een gerecht gebruikt kunnen worden. Dat kleine beetje broccoli wat net niet in de ovenschotel paste, kan nog prima door de nasi die je die dag erna eet! Mocht je twijfelen, proberen kan altijd. Onthoud ook wat wel en niet lekker combineert. Al kunnen de meeste groentes echt wel bij elkaar!

      “Elk gezin zou deze challenge moeten doen,                                      je wordt hier zo bewust van!”

Afgezaagd, maar waar
Houd de foldertjes in de gaten! Het is afgezaagd, ik weet het. Toch heeft het ons enorm veel geholpen toen we de folders zagen. Hierdoor wordt je soms zelf creatiever in je eigen menu maken van de week. Hierdoor eet je ook niet altijd het zelfde! Probeer wel meerdere winkels in de gaten te houden, soms kan je hele week boodschappen wel uit aanbiedingen bestaan als je goed kijkt!

Extra’s meenemen
Huh? Dit klinkt niet echt als budgetteren?! Klopt. Toch is het niet minder waar. Als jij er namelijk achter bent gekomen wat je budget voor een week is. Dan kun je soms (als je onder het budget zit) extra’s meenemen. Dit betekend bijvoorbeeld een pak macaroni, rijst of iets anders. Hierdoor kun je een kleine voorraad maken zonder dat je het gelijk hoeft te gebruiken! Ideaal voor als je het een weekje wat krapper hebt door een nood uitgave of iets dergelijks!

Wat is jouw ultieme budget tip?

xx Froukk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.