Health,  Personal

Mijn spiraal verhaal

Anticonceptie, we kunnen er niet mee, maar ook niet zonder. Het is de eeuwige haat liefde verhouding die vrouwen voor een groot deel van hun leven mee moeten dealen. Ook ik heb een lange weg binnen deze verhoudingen. Vandaag vertel ik jullie mijn spiraal verhaal.

Meer dan 1,5 jaar geleden heb ik na een periode van bijna 2 jaar weer besloten om weer aan anticonceptie te beginnen. Ik vond de anti – anticonceptie periode de heerlijkste periode van de afgelopen jaren. Hormonen en mijn lichaam gaan niet zo lekker met samen in het leven, dit weet ik inmiddels aangezien ik eerst de hormoon – spiraal heb gehad. De Mirena.

De Mirena.
Een hormoon spiraaltje die het zelfde werkt als de pil, het enige verschil is dat de Mirena 5 jaar lang in je lichaam zit. Deze spiraal regelt je cyclus en zorgt er ook voor dat je niet zwanger wordt! Heel erg fijn aangezien je nergens aan hoeft te denken, omdat die spiraal het zelf doet.

Klinkt super, als je niet mijn lichaam had. Want nee, mijn lichaam en de Mirena waren geen vriendjes. Waar andere vrouwen niet meer ongesteld werden met deze spiraal, was ik alleen nog maar ongesteld.
Ik kon niet meer relaxed leven en gebruikte meer maandverband dan elke andere vrouw in haar hele leven gebruikt. Ik werd er ziek van en was totaal niet meer te genieten, ten nadele van vrienden en familie.

” Ik besloot een andere anticonceptie te proberen,
op naar een andere spiraal. “

Koperspiraal.
De koperspiraal was voor mij eigenlijk een van de weinige hormoonloge opties. Deze spiraal blijft 10 jaar zitten en zit geeft nul hormonen aan je lichaam. Een win voor mij nu al, toch zijn de verhalen hierover niet zo heel positief. De menstruaties zouden heftig zijn en vrij pijnlijk. Inmiddels heb ik sinds april dit jaar de koperspiraal en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben! De eerste menstruatie cyclussen waren heel heftig, maar eigenlijk niet anders dan met de Mirena.

” Deze spiraal is een life safer voor mij! “

Nu is mijn lichaam veel rustiger, de hormonen zijn puur en alleen mijn eigen. Iets wat mentaal en fysiek enorm veel rust geeft. 1 a 2 dagen voor mijn ongesteldheid heb ik lichte buikkrampen, prima te doen. De menstruatie is goed te doen met de menstruatiecup en als ik me wat slechter voel dan is een paracetamol voldoende! Ik ben blij dat ik beschermd ben zonder overbodige hormonen!
Mijn lichaam kan dit veel beter verdragen!

Heb jij ook een spiraal?

xx Froukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.